Hlavní obsah

Statistika: Kadlec předvedl Výkon kola, Kolář dirigoval Plzeň a Bolka měla nejlepší běžce

Praha

Bitva jara se rychle blíží a její aktéři o sobě dali znát také ve víkendovém 26. kole Synot ligy. Fotbalisté Sparty vyhráli v Mladé Boleslavi a statistické údaje oficiálního webu soutěže vyzdvihly výkon dvougólového střelce Václava Kadlece. Plzeňský Daniel Kolář zase v hladkém duelu se Slováckem útočil na rekord v Chance indexu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty oslavuje gól na 1:1 během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Sparta musela svést tvrdý boj, aby nakonec v Mladé Boleslavi zvítězila 3:2. Gólem a proměněnou penaltou se mužem zápasu stal Václav Kadlec. Vyslal na branku čtyři střely a tři mířily mezi tři tyče. Svou důležitost prokázal také v osobních soubojích. Sám fauloval pouze jednou, bránící hráči Mladé Boleslavi si na něj počíhali pětkrát. Proto byl Kadlec ohodnocen Výkonem kola.

Týmem kola pak je Brno, které si výhrou nad Jihlavou zajistilo klidný závěr sezóny. Zbrojovka zvítězila 3:2, sedmkrát vystřelila na branku a měla slušnou úspěšnost přihrávek 73%.

Plejmejkrům kraloval plzeňský Daniel Kolář. V Chance indexu nasbíral 43 bodů a zaútočil na rekord Martina Zemana. Hráč Viktorie měl na kontě o dva body méně, než nasbíral ve 22. kole křídelník Příbrami.

Mladá Boleslav se může pochlubit nejlepšími běžci. Sprinterem kola je Michal Ďuriš, který jako jediný překonal hranici 400 metrů ve sprintu. Celkově nasprintoval 406 metrů. Mezi maratonci zvítězil jeho spoluhráč Jasmin Ščuk - proti Spartě naběhal 12 782 metrů.

Reklama

Související témata: