Hlavní obsah

Nechal Klokany žít, po roce k nim Čížek přestoupil

Praha

Nedá mu velkou práci, aby si vybavil, kdy naposledy dal Klokanům gól. „Bylo to v závěru předminulého ročníku. Vstřelil jsem první gól zápasu a mohli jsme klidně vést 5:0. Místo toho Bohemka vyrovnala a v poslední minutě dala vítězný gól, díky němuž se v lize udržela,“ poukazuje exjablonecký záložník Tomáš Čížek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Záložník Tomáš Čížek je novou posilou Bohemians Praha 1905.

Článek

Před rokem tedy nechal Klokany žít - a teď k nim přestoupil. „Tak, tak, dali jsme tomu rok pauzu," uculuje se zkušený fotbalista Bohemians 1905.

V 36 letech je nejstarším hráčem na soupisce týmu, který má před sebou na startu sezóny znovu především boj o záchranu. Čížek by měl předávat zkušenosti mladším. „Vzhledem k mému věku se to očekává. Mužstvo není špatně poskládané a uděláme maximum pro to, abychom mohli myslet na víc než jen záchranu," ujišťuje.

V Jablonci nakoukl do ligy poprvé v roce 1997. Během kariéry si odskočil ještě do Sparty a na čtyři angažmá v Rusku, Střelnici však definitivně opustil až teď. „V poslední sezóně už jsem moc nehrál, ale končit se mi ještě nechtělo. Cítím se dobře, a když přišla nabídka Bohemky, rád jsem ji využil."

Místo útoku na titul se tak chystá na boj o záchranu. „Odcházelo se mi těžko, ale v Jablonci přišla doba velkých změn a nákupů. O to víc jsem rád, že ještě mám ligovou šanci."

Reklama

Související témata: