Hlavní obsah

Dvojnásobná radost. Letenští se po výhře dozvěděli, že Plzeň zase zakopla

Nejdřív museli zvládnout vlastní přestřelku v Mladé Boleslavi. A pak k vlastní potěše zjistili, že Plzeň před nimi remizovala v Teplicích. Fotbalisté Sparty tak nejenže vedou tabulku, ale po čtvrtém ligovém kole již obhájcům titulu unikají o výrazných pět bodů. „Máme z toho radost, ale pro celkový vývoj ligy to ještě podle mě nic neznamená,“ ujistil záložník Lukáš Vácha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují třetí gól během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Duel na Stínadlech skončil dávno před jejich utkáním, Pražané však prý výsledek rivala neznali. „Kdepak, žádné průběžné informace jsme neměli. Radost přišla až po zápase," ujistil reprezentant Vácha.

„Věřte nebo ne, náskok pěti bodů na Plzeň teď vůbec neřeším. Hlavní je, že jsme vyhráli před pohárovým duelem s Thunem. To je moc důležité," poukázal trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta nechala v Mladé Boleslavi hodně sil a spoustu nervů. Stejně jako na jaře, kdy drama nakonec rozhodla ve svůj prospěch.

„Tady se vyhrávat nebude, takže jsem strašně spokojený a moc si vítězství cením. Kdybychom nepřešli na čtyřobráncový systém, těžko bychom zápas zvládli. Chybujeme v obraně, ale cením si také toho, že dost šancí si také vytváříme a góly střílíme. Dali jsme jich víc než Mladá Boleslav, proto je naše vítězství zasloužené," dodával Ščasný.

Středočechy štve neuznaný gól

Jeho protějšek nebral jako mírnou satisfakci, že protivníka dobře přečetl a donutil ho, aby překopal svůj systém.

„Zadostiučinění? Ale kdepak, za to si nic nekoupím. Opravdu ne," konstatoval Karel Jarolím.

Středočechy bolí hrubky v obraně ještě víc než Pražany. „Dostáváme spoustu gólů - proto máme jen čtyři body. A šance, co jsme měli my, jsme neproměnili. Důležitá byla také neuznaná třetí branka. Něco chytil Bičík, něco jsme měli zakončit líp. Na to dojíždíme," líčil kouč.

Domácí se hodně zlobili na sudího Příhodu, že Kúdelovu trefu neuznal. Mohli jít do vedení 3:2...

„Já situaci zatím neviděl, jen co mám informace, že Kúdela nebyl s nikým v kontaktu. Navíc jsou rozpory, komu vlastně rozhodčí faul pískal," kabonil se Jarolím.

Reklama