Hlavní obsah

Olomouc zahájila přípravu i s lotyšskou posilou

Petr MarekSport.czPrávo

S jedinou posilou, stoperem lotyšské reprezentace Renarsem Rodem (26), zahájila v pondělí přípravu na jarní část nejvyšší soutěže Sigma Olomouc. Šestadvacetiletý fotbalista přichází na Hanou s týmu FK Ventspils, přičemž tam podepsal půlroční smlouvu s opci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté prvoligového klubu SK Sigma Olomouc na prvním tréninku v novém roce.

Článek
Fotogalerie

„Přichází jako náhrada za Romana Hubníka, který ukončil hostování z Plzně. Viděl jsem ho na videu v několika zápasech a hodně se mi líbí," uvedl olomoucký kouč Václav Jílek, který bude zkoušet i chorvatského záložníka Dejana Poliče (22) z prvoligového slovinského Zavrce. Dále čeká na hrotového útočníka a také na defenzivního středopolaře Farida Zatu-Arounu z Toga, který naposledy působil v islandském Keflavíku. Do přípravy byli zařazeni rovněž mladíci z béčka - Štěrba, Yunis a Petr Ševčík.

„Co se útočníka týká, máme některé hráče vytipované, jednání probíhají. Potřebujeme typologické jiné typy než jsou Malec a Chorý, tedy pohyblivějšího, rychlejšího borce. Rádi bychom ho tu měli co nejdříve. Horší je to s Zatou-Arounou. Z naší strany problém není. Administrativa však bohužel vázne na straně ambasády Toga. Podle posledních informací by mohl dorazit až v dubnu. To by pro nás nepřicházelo v úvahu. Děláme vše pro to, abychom to urychlili. Uvidíme," vysvětlil sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.

Otazník podle něj zůstává i nad dalším působením zkušeného Ordoše a útočníka Vašíčka. „Michalovi, který by rád do zahraničí, jsme nabídli novou smlouvu. Naše představy se ovšem zatím diametrálně liší. Rádi bychom se však dohodli, ať už tak, či jinak ještě dnes. O Vašíčka má zase zájem pražská Dukla. Budeme jednat o jeho půlročním hostování," prohlásil Minář.

Cíl na Hané je jasný: záchrana

Jediným cílem Hanáků na jaře je podle něj záchrana. „Patnáctá příčka po podzimu byla velkým zklamáním. Nemáme sice tým na třetí místo, ale tam nepatříme. Přivedli jsme hodně hráčů, ale bohužel, každého v jiném termínu a jiném rozpoložení, a to se na našich výkonech i výsledcích podepsalo. Teď se snažíme mít všechny k dispozici co nejdříve. Věřím, že všechno si sedne a bude to dobré," dodal Minář.

Podobně uvažuje i trenér Jílek. „Musíme vytvořit hráčům co nejlepší podmínky tak, aby byli schopni výkonnost zlepšit, stabilizovat a zachránit se. Jsem přesvědčen, že se to podaří. V přípravě budeme klást důraz na skupinové činnosti, přístup a v herní složce pak na zkvalitnění ofenzivní činnosti. Dávali jsme málo branek, a to nás limitovalo. Potřebujeme prostě být efektivnější. Musíme však také zapracovat do týmu nového stopera," tvrdí Jílek.

Hanáci v přípravě odehrají celkem devět zápasů, z toho tři na soustředění v Turecku, kam zamíří na přelomu ledna a února. „Tím prvním bude polský Pogoň Štetín, druhým srbský tým Čukaričky. Poslední soupeř není ještě dojednán. Chci ale, aby byl kvalitní, co možná nejsilnější," uzavřel olomoucký kormidelník.

Reklama

Související témata: