Hlavní obsah

Kapitán Slavie Gedeon zřejmě odejde do Lichtenštejnska

Kapitán Patrik Gedeon pravděpodobně opustí fotbalisty pražské Slavie. Třicetiletý záložník v pátek odcestoval na zdravotní testy do lichtenštejnského týmu FC Vaduz. Pokud v nich uspěje, měl by s klubem podepsat smlouvu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Patrik Gedeon (vpravo) na tréninku Slavie.

Článek

"Dostal svolení na testy odjet, a pokud dostaneme zajímavou nabídku, tak by jej Slavia uvolnila," řekl v pátek tiskový mluvčí Slavie Alexander Kliment. "To, že mě Slavia pustila ze soustředění, snad znamená, že jsou kluby domluvené," řekl Gedeon v MfD. "Když budu zdravotně v pořádku, tak vedení Vaduzu chce, abych se příští týden zapojil do přípravy," uvedl fotbalista.

Místo boje o přední místa v české lize a zápasů Poháru UEFA by tak Gedeon hrál jen druhou švýcarskou ligu, protože Lichtenštejnsko nemá svoji profesionální soutěž. Vaduzu patří v současné tabulce jedenácté místo v tabulce. Tým je prý velice mladý, proto vedení chce angažovat zkušeného hráče.

Gedeon přišel do Slavie v létě 2001 z Blšan, kde odehrál tři sezony. V pražském týmu se stal oporou a dostal se i do reprezentace, kde si připsal tři starty. Poté jej ale přibrzdila zranění. Po defenzivním hráči dříve toužila ruská Kazaň, v poslední době neuspěly se zájmem Ružomberok ani prvoligový nováček z Mostu.

Fotbalista odmítl ve Slavii prodloužit smlouvu, která mu vyprší v létě. "Vaduz je pro mě prioritou. Naučím se řeč a důležitá je samozřejmě i finanční stránka. Nabídli mi víc peněz než ve Slavii," uvedl Gedeon. V nejvyšší soutěži nastoupil ke 177 zápasům a vstřelil 18 branek.

Reklama

Související témata: