Hlavní obsah

S Lafatou nepočítá Ščasný ani do Krasnodaru, ze šlágru ho těší hlavně tři body

Praha

Rychlým nástupem si úžasně pomohli, očekávaný šlágr kola brzy rozhodli. „Nikdy není snadné hrát třetí den po poháru, s Krasnodarem jsme navíc končili večer. Druhý poločas už nebyl úplně ideální. Chtěli jsme ovšem hlavně tři body, a ty máme,“ zhodnotil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný výhru 2:0 nad Mladou Boleslaví. Jeho fotbalisté tak na Plzeň zase ztrácejí tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural a Ondřej Zahustel oslavují gól na 1:0 s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Sparta si znovu musela poradit bez kapitána Davida Lafaty, jehož návrat na hřiště se odkládá.

„Kdybychom na Davida hodně tlačili, možná už nastoupit mohl. Chceme ho ovšem nasadit až ve chvíli, kdy bude stoprocentně zdravý. Podle docenta Koláře by to mohlo v dalším kole na Dukle, v Krasnodaru je to ještě velmi nepravděpodobné," avizuje kouč Zdeněk Ščasný.

Zvláštní zápas proti klubu, který ho vychoval, úspěšně zvládl Ondřej Zahustel. „Rychle jsme dali dva góly a tím rozhodli. Zaslouženě jsme vyhráli," pochvaluje si.

Znovu se trefila druhá zimní posila. „Hrál jsem v útoku a od toho na hřišti jsem, navíc jsem dorážel do prázdné branky. Za dvacet minut jsme rozhodli," poukazuje Josef Šural.

Kouč Mladé Boleslavi svůj tým nepoznával. „Dopředu jsme nepředvedli skoro nic. Alespoň na kontakt jsme se mohli dostat při šanci Přikryla, ani tu jsme ovšem nevyužili," kaboní se Karel Jarolím.

Reklama