Hlavní obsah

Evropa, Evropa, skandovali v Liberci. Jsme rádi, že to máme za sebou, oddechl si Trpišovský

Liberec

„Evropa, Evropa, Evropáá,“ skandovali liberečtí příznivci v posledních minutách ligového zápasu fotbalistů Slovanu se Zbrojovkou Brno. To bylo neklamné znamení faktu, že severočeský tým po vítězství 4:2 nemůže skončit hůř než čtvrtý v tabulce a tím si v předstihu zajistil účast v evropských pohárech. Posun na aktuální třetí místo před Mladou Boleslav dává Liberci dokonce šanci zabojovat ještě i o druhou příčku. „Hlavně jsme rádi, že boj o Evropu máme úspěšně za sebou, hlavní cíl jsme už splnili,“ oddechl si spokojený trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu proti Brnu Marek Bakoš (vpravo) se raduje se spoluhráči z Liberce Janem Sýkorou (vlevo) a Matějem Pulkrabem.

Článek

Jaké pocity prožíváte po páté ligové výhře v řadě a postupu do evropských pohárů?

Vážím si hráčů a celé kabiny. Situace loni v létě po předešlé turbulentní sezóně a změnách v kádru i na trenérských postech nebyla jednoduchá. Navíc v zimě z Liberce odešly klíčové postavy jako Šural, Pavelka, ale i další kluci, a naopak našeho očekávaného soupeře v souboji o pohárové umístění Slavii Praha posílilo několik nadstandardních fotbalistů. Takže všem, co se pohybují v libereckém fotbale, patří obrovský dík za to, že jsme tam, kde jsme. Třetí místo je nesmírně cenné.

V čem tkví největší síla vašeho týmu?

Je to o charakteru. Vyplatilo se, že jsme vsadili na soudržnost týmu a vrací se nám to. Při sledování pátečního zápasu Mladé Boleslavi v Jihlavě a po jeho remízovém výsledku jsme si říkali, že pokud porazíme Brno, budeme mít třetí pozici ve svých rukách. Takže jsme na něj poskočili a chceme se tam udržet.

Zápas se Zbrojovkou nabídl po bezbrankovém poločase gólovou přestřelku se šesti góly. Z toho pět padlo v rozmezí šestnácti minut. Čím si to vysvětlujete?

Odšpuntovala to branka Folprechta. Dostali jsme se do vedení a Brno najednou začalo útočit. Rázem se skóre otočilo z 1:0 na 1:2. Ale pak se vývoj zase obrátil v náš prospěch. Projevila se kompaktnost týmu. Mladý Pulkrab záhy vyrovnal a Marek Baroš rozhodl. A Bartl přidal pojistku, když na gól čekal neskutečně dlouho. Pro diváky bylo fantastické, že viděli tolik branek a Slovan vyhrál. Ani jedno z mužstev nechtělo hrát na remízu. Obě potřebovala tři body, my ke třetímu místo a Zbrojovka k tomu, aby se dotáhla na pátou Slavii.

Do jaké míry se zaobíráte úvahami, že byste ještě mohli předstihnout i pražskou Spartu na druhém místě?

Pro nás je stěžejní, že se nemusíme nervovat do posledního kola. V příštím kole jedeme na Letnou a uvidíme, s jakou bodovou ztrátou na soupeře do utkání vstoupíme. Záleží na nedělním výsledku Sparty v Teplicích. Momentálně si neumím představit, že by Sparta o druhé místo přišla. Jen zopakuji, že budeme šťastní za třetí příčku na konci sezóny.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články