Hlavní obsah

Liberec si podle Řepky nezaslouží být mistrem

PRAHA

Návrat na letenský trávník po sedmi letech obránci pražské Sparty Tomáši Řepkovi zhořkl po sobotní prohře s Libercem 1:2. Po další ztrátě úřadujícího mistra byl Řepka rozmrzelý nejen z výsledku, ale i ze způsobu, jakým k němu hosté dospěli. Na adresu Liberce řekl, že si nezaslouží získat mistrovský titul.

Článek

"Není to tým, který by byl hoden toho být mistrem. Vždyť u nás celý zápas bránili v deseti lidech, dvakrát kopli do míče a dali z toho dva góly," řekl zklamaný Řepka po utkání. Nemile ho prý překvapila defenzivní taktika soupeře. "Ze zahraničí nejsem zvyklý na to, že vedoucí tým ligy někam přijede a zakope se na vlastní půlku. Jestli Liberec vyhraje ligu, bude to ostuda českého fotbalu," prohlásil Řepka, při neúčasti rekonvalescenta Tomáše Sivoka kapitán letenského souboru.

Řepku navnadila vydařená zimní příprava letenského klubu, proto si dnes vůbec nepřipouštěl možný neúspěch. "Samozřejmě jsem si to představoval úplně jinak," připustil Řepka. "Chtěli jsme vyhrát, odpíchnout se, místo toho je všechno naopak. Navíc na nás přišlo tolik lidí, kterým jsme chtěli udělat radost," litoval Řepka.

Hankovi zhořkla premiéra

Premiéra v rudém dresu notně zhořkla i Michalu Hankovi, Řepkovu kolegovi ze stoperské dvojice. Právě kiks slovenského obránce předcházel vedoucí brance Liberce. "Beru to na sebe, byla to jednoznačně moje chyba," kál se Hanek po utkání.

Vinu neházel na Řepku, který pár okamžiků před Hankovou minelou nepustil míč na polovině hřiště do autu, ale vrátil ho zpět ke svému spoluhráči. Ten jej pak chybným odkopem ztratil a Dort po úniku vstřelil první gól.

"Kdepak, Tomáš to chtěl řešit konstruktivně, což bylo dobře... Chyboval jsem já," zdůraznil Hanek. Jeho podpis nesla i druhá branka Liberce, když mimo dosah gólmana Blažka tečoval ránu Holendy. "Zase tomu předcházela moje špatná rozehrávka. Za ty chyby se chci omluvit i fanouškům," vzkázal Hanek. Spoluhráči jej prý v kabině podrželi a nic mu nevyčítali. "Vážím si toho, jak se ke mně zachovali," řekl Hanek.

Lustrinelli Spartu nespasil

Švýcarský kanonýr Mauro Lustrinelli se sice ve Spartě uvedl vstřeleným gólem, ale Spartu nespasil. "Za gól jsem rád, ale mnohem víc mě mrzí naše porážka. Moje branka tak v podstatě k ničemu nebyla," uvedla lednová posila Sparty z Thunu.

Výkon Sparty prý Švýcara nezklamal. "Musíme si z dneška vzít i něco pozitivního a do příštího zápasu se z toho poučit. Hráli jsme rychle, měli tlak i hodně střel. Ale ve finální fázi nám prostě něco chybělo," poukázal Lustrinelli na hlavní důvod dnešní sparťanské prohry.

Reklama

Související témata: