Hlavní obsah

Spartě se podařilo Costu udržet, Afričan prodloužil smlouvu o tři roky

Aktualizováno

Ještě nedávno se zdálo, že je na odchodu. Obránce Costa však nakonec prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou. Reprezentant Zimbabwe má nyní na Letné kontrakt až do konce sezóny 2018/19. Klub tuto zprávu potvrdil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Ladislav Krejčí a Costa oslavují gól proti Mladé Boleslavi.

Článek

Před třemi lety přišel jako volný hráč z polského Lubinu. Na konci minulého ligového ročníku se zdálo, že po třech letech stejným způsobem z Letné také odejde. Costovi končila smlouva a zájem o něj údajně měly kluby z Německa, Turecka či Polska. Poptávat se prý začala i konkurenční Slavia.

Sparta však nechtěla o člena základní sestavy přijít. Costa je původem levý obránce, trenér Ščasný ho v poslední sezóně začal nasazovat také jako stopera.

„Ladíme s ním poslední detaily nové smlouvy, která by měla být brzy podepsána," avizoval v úterý generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Na jeho slova v pátek došlo. Třicetiletý Costa definitivně prodloužil smlouvu se Spartou, v níž by měl nyní působit až do konce června 2019.

V české lize zatím obránce ze Zimbabwe odehrál celkem 77 zápasů a vstřelil šest branek. V první sezóně přispěl k zisku mistrovského double a byl zvolen nejlepším cizincem soutěže, letos nechyběl ani u postupu Pražanů do čtvrtfinále Evropské ligy.

Reklama

Související témata: