Hlavní obsah

Jablonec získal do svých služeb Bazala a Kouřila

Jablonec nad Nisou

Fotbalisty Jablonce posílili stoper Martin Kouřil a záložník Josef Bazal. Kouřil, který naposledy působil v Baníku Ostrava, se na severu Čech upsal do roku 2019. Bazal přichází ze Slavie na roční hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Bazal (zleva), Robert Hrubý, Antonín Barák a Tomáš Souček v dresu Slavie během přípravného utkání v Benešově.

Článek

Dvaadvacetiletý Bazal je hráčem Slavie od roku 2008. V letech 2013 až 2015 hostoval v druholigovém Žižkově, kde nastoupil celkem k 32 utkáním druhé nejvyšší soutěže a vstřelil v nich šest branek. Na jaře hostoval v Jihlavě, kde odehrál 12 zápasů.

"Už po sezóně jsme věděli, že v záložní řadě nás problém trochu tížil. A to ať už ze zdravotních nebo výkonnostních důvodů. Také vzhledem k tomu, že nás v přípravě potkalo několik zranění právě u krajních hráčů, jsem rád, že se povedlo dotáhnout tenhle příchod. Věřím, že Pepa Bazal zapadne do týmu, zvýší konkurenci a přidá nám kvalitu, kterou si od něj slibujeme," řekl trenér Zdenko Frťala.

Dvoumetrový stoper Kouřil v Jablonci fotbalově vyrůstal. Poprvé oblékl dres Jablonce v roce 1998 a v klubu působil až do roku 2012. Následně přestoupil do Jablonce nad Jizerou, odkud se propracoval až do druhé ligy do Varnsdorfu a následně do Ostravy, kde odehrál 22 ligových zápasů a vstřelil dvě branky.

Reklama

Související témata: