Hlavní obsah

Těšil jsem se do Číny, líčí Škoda. Zůstal ve Slavii, i když mu Tvrdík nabídl, že ho pustí zadarmo

Praha

Potřetí měl nabídku k přestupu. A potřetí v Edenu zůstal, takže fotbalová Slavia o svého kanonýra znovu nepřišla. Milan Škoda nakonec sešívaným podepsal novou a velmi lukrativní smlouvu. „Vedení od začátku vědělo, že jsem měl zájem do Číny odejít. Ale prostě to nedopadlo. Žádná další nabídka už nebyla,“ říká třicetiletý reprezentační útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda oslavuje vedoucí gól sešívaných proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Měl jste docela hektické léto, že?

Zahrál jsem si na EURO, kde to nedopadlo tak, jak jsme si přáli. Po velmi krátkém volnu jsem se už připravoval tady s klukama. Jenom když odjeli třeba do Splitu, tak jsem trénoval individuálně.

A taky jste jednal o přestupu.

Hned po návratu ze šampionátu jsem dostal konkrétní nabídku z Číny a řešilo se to. Těšil jsem se. Chtěl jsem odejít, chtěl jsem zkusit něco jiného. Jenže to nedopadlo. Nejsem z toho teď zklamaný, soustředím se zase už jen na Slavii.

Váš agent připustil, že jste v Edenu prodloužil smlouvu za mimořádných podmínek.

Když v Číně skončilo přestupové období, sedli jsme si s panem Tvrdíkem. Zachoval se ke mně velmi férově. Nabídl mi vylepšení smlouvy, ale zároveň řekl, že jestli chci, tak mě hned pustí. Kam budu chtít a zadarmo. Já už ale nechtěl další měsíc řešit, jestli odejdu, nebo ne. Rozhodl jsem se zůstat ve Slavii.

Klub přes léto znovu posiloval. Je mužstvo zase o něco silnější?

Myslím, že klub přivedl dobré posily a že týmu pomůžou.

Mimo jiné přišel i nejlepší střelec slovenské ligy Van Kessel. Vyhovíte si?

Myslím, že si vyhovím s každým. Věřím, že když budeme hrát na dva útočníky, tak si sedneme.

V Tallinnu jste ještě v úvodním zápase 2. předkola Evropské ligy nenastoupil, prohráli jste tam 1:3. Ve čtvrteční odvetě tak musíte odvracet hrozbu vyřazení.

První zápas jsem sledoval na internetu. V úvodu jsme nevyužili několik šancí, což utkání výrazně ovlivnilo. Věřím však, že to ještě zvládneme. Povinnost je postoupit, sílu na to máme.

Reklama

Související témata: