Hlavní obsah

Sparta má dvě verze nových venkovních dresů, kvůli pohárům musí mít i modré trenky

Praha

Domácí sada se nemění, fotbalová Sparta představuje nový venkovní dres. Dočkal, Lafata a spol. se v nadcházející sezóně představí v bílých tričkách s modrými detaily. Budou v nich hrát v následujících dvou ročnících.

Foto: sparta.cz

Sparta představila nové venkovní dresy.

Článek
Fotogalerie

Detaily jsou na dresu vyvedené v klubových barvách: modré a žluté. Modré linky po stranách trika z vnitřní strany zpevňuje žlutý elastický materiál. Ze stejné kombinace barev (modrá a žlutá) jsou pak složené i číslovky a jmenovky na zádech. Tradiční rudou barvu najdou fanoušci ve znaku vyšitém na prsou. Domácí sada dresů zůstává pro sezónu 2016/2017 nezměněná.

Dresy, na kterých aktuálně nefiguruje logo generálního partnera, představil klub ve čtvrtek odpoledne.

Vzhledem k účasti Sparty v evropských pohárech má nová sada dvě podoby. V první variantě, využívané převážně v domácích soutěžích, jde o bílá trika, bílé trenky a bílé stulpny. Pro zápasy v mezinárodních soutěžích bude klub využívat sadu s modrými trenkami i stulpnami. Bílé trenýrky totiž obsahuje tradiční domácí komplet a regule UEFA neumožňují mít ve více sadách stejnou barvu.

Průduchy jsou vyřezávané laserem

Dresy jsou vyrobené technologií Nike Dri-FIT, takže odvádí pot od těla na vnější stranu trika, kde se odpařuje. Jedná se o jednu z podstatných drobností, které umožňují hráčům soustředit se na vlastní výkon. Ventilační průduchy, které jsou na dresu vyřezávané laserem, zajišťují cirkulaci vzduchu a pomáhají udržovat konstantní teplotu těla.

Nové dresy jsou opět vyráběné s maximálním ohledem na životní prostředí, jsou totiž šité z recyklovaného polyesteru. Na výrobu každého trika je spotřebováno přibližně šestnáct recyklovaných PET lahví. Celkově už takto firma od roku 2010 využila přes tři miliardy plastových lahví, což by stačilo na pokrytí 5200 fotbalových hřišť...

Líbí se vám nové venkovní dresy fotbalistů Sparty?
Ano
57,3 %
Ne
42,7 %
Celkem hlasovalo 6941 čtenářů.

Reklama

Související témata: