Hlavní obsah

Starka má Mahmutoviče, ještě shání stopera

Kromě trojice brankářů nezůstal v Příbrami kámen na kameni. Čtrnáctý celek tabulky minulého ročníku opustilo minimálně pět hráčů, kteří nastupovali v základní sestavě. Přesto klubový boss Jaroslav Starka zůstává v klidu. „Snažili jsme se a stále snažíme kádr doplnit. Na výsledky přípravných zápasů důraz nedávám takový důraz, tým se sehrával. Jeho sílu prověří až liga,“ konstatoval.

Foto: fkpribram.cz

Příbramský útočník Aidin Mahmutovič.

Článek

Kanonýr Roman Bednář ukončil kariéru, kapitán týmu Tomáš Zápotočný zvažuje nabídku z Turecka. Defenzívní záložník Josef Hnaníček se vrátil na Moravu a posílil Zlín. Mladíci Jan Suchan a David Štípek se vrátili z hostování do Plzně, která druhého jmenovaného převelela do Zlína, který je soupeřem Příbrami hned v prvním kole. Další útočník Valerijs Šaba je zpět v Bruggách a Jan Vošahlík ve Slavii, která s ním ale nepočítá, takže si hledá angažmá stejně jako stoper Radek Dosoudil...

Čekání na Zápotočného a Latku

„Určitě to jsou ztráty, ale my děláme maximum, abychom je zacelili," řekl Starka. „S Bedýnkou mám nadstandardní vztah, ale přesvědčit jsem ho nedokázal. Zápo by chtěl na konci kariéry ještě zkusit zahraničí. U nás má ale dveře pořád otevřené, jeho místo v kabině i dres mám připravené," konstatoval Starka.

Posilou by měl být hrotový útočník Aidin Mahmutovič, který hostuje z Plzně. „Vypadá dobře, když bude dostávat balóny, které potřebuje, je nezastavitelný," liboval si Starka. Stále jedná i se stoperem Martinem Latkou. „Uzavřené to není, ale hledá si něco v zahraničí, když neuspěje, jsme domluvení, že přijde pomoci Příbrami," dodal s tím, že kouč Martin Pulpit doplnil kádr o další mladíky z úspěšné juniorky a dorostu.

Ze zkušených hráčů, kteří přišli, se velmi dobře jeví srbský stoper Miloš Nikolič a útočník Tomáš Majtán, kteří přišli z Trnavy. Zajímavě se jeví i útočník z Trinidadu a Tobaga Lester Peltier, který působil ve Slovanu Bratislava, nebo obránce Marco Ferrara, jenž oblékal dres italské Ancony. Příbram se chce rozhodně vyhnout dramatickému boji o záchranu, jaký musela absolvovat letos na jaře.

Reklama