Hlavní obsah

Kanonýr Došek po ukončení kariéry v nové roli, vyplňuje zápisy

Brno

Fotbalové hřiště vyměnil za kancelář. Osmatřicetiletý Libor Došek se poté, co ve Slovácku ukončil hráčskou kariéru, přesunul do mateřské Zbrojovky, kde si zvyká na novou funkci vedoucího prvoligového týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Galavečeru získal Libor Došek ocenění pro Osobnost ligy

Článek

„Je to obrovská změna. Předtím jsem se staral jen sám o sebe, teď mám na starosti celé mužstvo. Kromě veškerých organizačních záležitostí se účastním i některých tréninků a občas kluky při lichém počtu doplním. Poprvé po dvaceti letech jsem neabsolvoval letní přípravu, a tak se trochu zadýchávám," usmál se člen Klubu ligových kanonýrů.

V neděli bude před ligovou premiérou Brňanů s fotbalisty Slavie poprvé v nové roli naostro vyplňovat zápis o utkání. „Jsem z toho trochu nervózní, snad neudělám žádnou chybu. Pro jistotu si k tomu přizvu i bráchu Petra, který ve Zbrojovce pracuje jako manažer a má se zápisy mnohem víc zkušeností," prozradil. „Když nic nezkazím a kluci vyhrají, prožiju báječný nedělní večer," nastínil ideální scénář.

Klubovému sekretariátu velí maminka

Klubovému sekretariátu navíc v Brně už roky velí maminka obou sourozenců Doškových Jaroslava. „Je to zvláštní potkávat v práci dennodenně část rodiny. Máma je asi ráda, že mě vidí častěji než dřív, ale když nechci, tak za ní kolikrát ani nezajdu," práskl na sebe starší z bratrů.

Libor Došek je rád, že po letech nemusí za prací dojíždět. „V Brně jsem doma a ve Zbrojovce jsem kdysi něco odkopal. K týmu navíc nastoupil trenér Habanec, který mě vedl v Hradišti," vypočítal důvody, proč nad nabídkou vrátit se do rodného města dlouho neváhal.

Kouč po něm požaduje, aby byl prostředníkem mezi vedením a hráči. „Nebráním se tomu. Všechny kluky jsem znal už z dřívějška, vždyť jsem proti nim ještě nedávno nastupoval. Třeba se Zavošem jsme na sebe někdy na hřišti pořádně štěkali. Po závěrečném hvizdu jsme si ovšem vždycky podali ruku a všechno bylo v pohodě. Absolutně žádný vztahový problém mezi sebou nemáme," uvedl Došek na adresu obvyklého kapitána Zbrojovky Pavla Zavadila, který však kvůli dlouhodobému zranění bude Brnu podstatnou část podzimu chybět.

Reklama

Související témata: