Hlavní obsah

Chramosta hattrickem srazil Liberec. Hradec vyplenil Ďolíček, duel Brno - Slavia odložen

Praha
Aktualizováno

Šlágr úvodního kola fotbalové ePojisteni.cz ligy ovládla Mladá Boleslav. Souboj třetího a čtvrtého celku uplynulé sezóny měl jediného kanonýra - domácí Jan Chramosta zaznamenal proti Liberci jako druhý hráč v tomto kole tři góly a napodobil tak sobotní představení jabloneckého Tomáše Wágnera. Nováček z Hradce Králové dobyl Ďolíček, tři zásahy z poslední patnáctiminutovky znamenaly výhru nad Bohemians 1905 3:0. Kolo měl uzavřít duel Brno - Slavia, jenže kvůli podmáčenému terénu musel být odložen. O náhradním termínu se teprve bude jednat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Boleslavský střelec Jan Chramosta.

Článek
Fotogalerie

Liberec vedl do prvního ligového klání v nové sezóně jako kapitán ostřílený kanonýr Milan Baroš, mnohem více však hýřili aktivitou domácí, zejména Jan Chramosta. Ten už v 9. minutě využil zmatků v libereckém vápně a otevřel skóre. Značně obměněná liberecká sestava sice držela míč, ale nebezpečná nebyla.

Hosté navíc propadli v obranné činnosti a nezachytili nástup do druhé půle. V 53. minutě se prosadil opět Chramosta a stejný hráč po hodině hry dokonal hattrick. Liga tak v prvním kole našla druhého třígólového kanonýra - v sobotu se stejně zaskvěl jablonecký Wágner proti Karviné (5:3). Celek z města automobilů se tak vítězně naladil na odvetu 3. předkola Evropské ligy proti makedonskému Tetovu, v které dohání manko 0:2. Liberec doma hostí Admiru Mödling a úvodní duel vyhrál venku 2:1.

V Brně se nehrálo, Votroci uspěli v Ďolíčku

Klokani druhou sezónu po sobě doma padli s nováčkem. Bohemians 1905 nezvládli vstup do ligy loni proti Zlínu (0:1) a v neděli prohráli s Hradcem Králové 0:3. Votroci udeřili až v závěrečné čtvrthodince - nejprve se trefil z přímého kopu Pázler, pak si dal smolný vlastní gól Gajič a v nastaveném čase pečetil hostující výhru Malinský.

Brnem se několik desítek minut před plánovaným zápasem se Slavií prohnala vydatná dešťová přeháňka, která podmáčela trávník, a rozhodčí Pavel Královec musel duel po dohodě s oběma týmy odložit. „Hřiště je nezpůsobilé k tomu, aby diváci viděli kvalitní fotbal. Pro nás to komplikace není, na tohle utkání jsme se připravovali poctivě. Škoda jen toho cestování," okomentoval zrušení utkání trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Nedělní zápasy 1. kola ePojisteni.cz ligy:
Mladá Boleslav - Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 9., 53. a 60. Chramosta.
Bohemians 1905 - Hradec Králové 0:3 (0:0)
Branky: 74. Pázler, 79. Gajič vlastní, 90.+1 Malinský.
Duel Brno - Slavia odložen kvůli podmáčenému hřišti

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články