Hlavní obsah

Výsledkově to byl nejlepší zápas podzimu, říkal spokojeně plzeňský střelec Ďuriš

Příbram

Konečně gól... Plzeňský snajpr Michal Ďuriš se dočkal prvního podzimního gólu v soutěžním utkání. V Příbrami ve 3. ligovém kole zvyšoval na 2:0 a ještě připravil gól Janu Kovaříkovi. Jeho výkon, ale celého týmu, šel nahoru, což je před středečním duelem o Ligu mistrů s Razgradem dobrý příslib...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva): Tomáš Hořava, Jakub Hromada, Michal Ďuriš a Lukáš Hejda po neuznaném gólu v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Vítězství nad Příbramí vypadalo jako velice snadné, zejména když jste přežili velkou šanci domácích. Cítíte to stejně?

Nemám dojem, že bylo tak snadné, i když tak mohlo vypadat. Hlavně první půle byla z naší strany dobrá. Dali jsme dva góly a zvládli jsme i závěr zápasu v deseti, takže vítězství bylo zasloužené.

Mohlo být utkání v Příbrami tím, v němž se Viktoria chytla herně i výsledkově?

Chytla... V nové sezóně jsme ještě neprohráli. Z Příbrami jsme potřebovali hlavně tři body, abychom se dostali do psychické pohody před středečním utkáním play off Ligy mistrů s Razgradem. A ty máme.

Už na něj hodně myslíte? Ve druhé půli to chvílemi vypadalo, že už jste hlavami v Sofii.

To ještě ne. Snažili jsme utkání v Příbrami kontrolovat i v deseti. Na Razgrad je dost času. Začneme na něj myslet až od soboty. Potřebujeme dobře zregenerovat a připravit se co nejlépe na středeční utkání.

Poprvé jste nastoupili společně s vaším kamarádem Markem Bakošem od začátku zápasu. Jak se vám spolupracovalo?

Spolupráce fungovala perfektně, oba jsme se také prosadili gólově. Marek z penalty, já ze hry. Od toho jsme také na hřišti, abychom dávali góly. Jsem rád, že jsme zápas v Příbrami zvládli a my dva jsme k tomu přispěli.

Viktoria byla v poslední době kritizována, že hraje pomalu. V Příbrami viditelně přeřadila na vyšší rychlostní stupeň. Co jí ještě chybí k optimálnímu výkonu?

Vždycky je co zlepšovat. Nikdy to nebude úplně dokonalé. Musíme se zlepšit prakticky ve všem. Ve středu nás čeká jeden ze dvou klíčových zápasů sezóny, potřebujeme ho zvládnout a připravit si dobrou výchozí pozici pro domácí odvetu.

Dá se přesto říct, že výkon v Příbrami byl zatím nejlepší v sezóně?

Nevím, jestli herně, i když náš výkon měl blízko k tomu, co chceme hrát, ale výsledkově určitě byl nejlepší. Výkon z Příbrami by nás měl pozvednout i psychicky.

Máte o Razgradu už nějaké informace?

Zatím ne, všechno začne v neděli. Hráli jsme s nimi v zimě přípravné utkání v Turecku. Kvalitu mají velikou.

Reklama

Související témata: