Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Karviná 1:2Kalvodovi návrat do ligy zhořkl, jeho Mladá Boleslav šla do kolen během minuty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Rada 1 : 0
58. Janečka 1 : 1
59. Šisler 1 : 2
Záznam online reportáže

Návrat na ligovou scénu kouči Kalvodovi pořádně zhořkl. V prvním zápase, v němž vedl Mladou Boleslav namísto trenéra Jarolíma působícího už u české fotbalové reprezentace, totiž na podzim dosud stoprocentní Středočeši prohráli s nováčkem z Karviné 1:2. Zápas se pro ně přitom vyvíjel ideálně, neboť po poločase vedli a soupeře jasně přehrávali, ovšem dva údery inkasované během minuty je poslaly do kolen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karviné Jan Laštůvka se raduje z vítězství v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Kalvoda přitom mohl prožít přímo snový návrat na ligovou scénu. Sotva se naplnila první minuta, vnucovalo se Mladé Boleslavi vedení. Dalekonosnou střelu Rady totiž vyrazil karvinský gólman Laštůvka jen k Magerovi, který ovšem ve vyložené šanci napálil balón pouze do břevna.

Domácí pochopitelně příležitost povzbudila, takže měli dál navrch. Přehrávali nováčka pohybem, přesnější kombinací, přidali i pár dobrých nápadů, ale na obranu Karviné si přesto nepřišli. Natož aby překonali rutinéra Laštůvku v její bráně. Jánoš a Rada ho naopak svými střeleckými pokusy rozchytali natolik, že pro ně začal představovat vážný problém.

Chramosta se o tom sedm minut před přestávkou ostatně přesvědčil, neboť ve stoprocentní šanci na Laštůvkovi rovněž ztroskotal. Těsně před půlí ale Mladá Boleslav převahu přece jen zúročila a šla do vedení. Hostující obrana totiž ponechala Radovi čas i prostor, aby z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči.

Dva údery během dvou minut

Inkasovaný gól pochopitelně přinutil Karvinou k větší aktivitě. Do přestávky se jen a jen bránila a na Divišovu bránu vůbec nevypálila, po změně stran jí ovšem postačilo třináct minut, aby během pár vteřin otočila výsledek.

Nejprve po rohovém kopu Janečka první střelou mířící mezi tyče vyrovnal, vzápětí utekl po pravé straně Šisler a přidal druhý gól. Šokovaní domácí pochopitelně znervóznili, najednou si nebyli schopni vůbec nahrát a zmítali se v křeči. Moc nescházelo, aby inkasovali potřetí, neboť další dělovka Šislera jen těsně minula tyč Divišovy brány.

Až v závěrečné čtvrthodině se Mladá Boleslav donutila k hektickému náporu, ale ani remízu už nezachránila. Nováček vítězství uhájil a pochopitelně moc a moc jásal nad tříbodovým importem z cizího hřiště.

FK Mladá Boleslav - Karviná 1:2 (1:0)
Branky: 43. Rada - 58. Janečka, 59. Šisler. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Mokrusch. ŽK: Magera, Rada - Jurčo, Eismann. Diváci: 3677.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek (82. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) - Chramosta. Trenér: Kalvoda.
Karviná: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (89. Panák) - Voltr, Moravec (46. Holík), Budínský (84. Košťál), Zelený - Jurčo. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: