Hlavní obsah

Kalvoda se po prohrané premiéře s trestním sazebníkem nevytasí. A hned vysvětlil proč

Mladá Boleslav

Měl samozřejmě jinou představu. Po roce se vracel Leoš Kalvoda na ligovou scénu a chtěl samozřejmě s Mladou Boleslaví první zápas vyhrát. Zvláště, když za jeho předchůdce Jarolíma Středočeši v prvnchí dvou podzimních utkáních zvítězili a navíc v nich nedostali gól. Opak však byl pravdou. Mladá Boleslav při Kalvodově premiéře doma padla. A s nováčkem z Karviné k tomu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Leoš Kalvoda během premiéry na lavičce Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Hned po příchodu jste hráče postrašil, že s sebou přinášíte i trestní sazebník, který jim dosud v kabině scházel. Uplatníte ho hned po prvním utkání?

Ten musí uplatnit vedení klubu, pokud tedy bude chtít. Já přišel jen se soukromým disciplinárním řádem, který budou muset hráči plnit.

Kromě disciplinárního sazebníku zahrnujícího pokuty za pozdní příchody, telefonování v kabině a podobné prohřešky jste během prvních dvou dnů v novém angažmá na nic jiného moc času zřejmě neměl. Sestava stejná jako v předchozích zápasech, rozestavení také...

Nechtěl jsem do mužstva zasahovat, takže jsem nechal sestavu i rozestavení na asistentech, na Davidu Jarolímovi pak hlavně. Nebyl ostatně důvod cokoli měnit, když po prvních dvou kolech měla Mladá Boleslav po výhrách nad Libercem a v Příbrami šest bodů. Tím ale nechci svádět porážku na asistenty, protože za ni nesu odpovědnost já.

Návrat na ligovou scénu jste si určitě představoval jinak...

Takový je fotbalový život. Karviná měla za celý zápas dvě tři šance a dala z nich dva góly. To se pak zápas těžko hodnotí.

Jenže v Mladé Boleslavi se čekalo, že budete pokračovat v úspěšné kapitole, kterou před odchodem k reprezentaci načal Karel Jarolím.

Do přestávky jsme hráli slušně, jenže po změně stran přišly chyby, které si nesmíme dovolit. Nejprve při standardní situaci, vzápětí při špatné rozehrávce Hůlky.

Nepramenily chyby i z toho, že jste v první půli soupeře přehrávali, vedli jste a měli jasně navrch? Nepodlehli hráči klamu, že Karvinou porazí, kdy se jim zachce? Nebo že se dokonce hosté porazí sami?

Těžko mluvit za hráče, protože je teprve poznávám. Já ale o poločase svůj tým nikdy nechválím, protože každý zápas se hraje devadesát minut, což jim neustále připomínám.

Nové angažmá jste zahájil porážkou, v dalším kole vás čeká cesta do Teplic, které na podzim ještě neprohrály. Budete mít necelý týden na to, abyste mužstvo probral z k.o, jež od Karviné inkasovalo. Bude vám šest dnů stačit?

K žádným radikálním změnám nedojde, všichni si ale musí uvědomit, že nejde hrát a dopouštět se takových chyb, jako proti Karviné.

Reklama

Související témata: