Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 0:2Letenští se naladili na pohár, derby v Ďolíčku opanovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Juliš 0 : 1
31. Dočkal 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Cesty na sever jim v poslední době nevycházejí, a tak jsou rádi, že se před úvodním zápasem play off Evropské ligy proti dánskému Sönderjyske chytili v domácí soutěži. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 3. ligového kola vyhráli derby na hřišti Bohemians 2:0 a posunuli se mezi vedoucí sedmibodové týmy. Sparta vyhrála venku v lize poprvé od 20. dubna, kdy uspěla na Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha střílí gól na 2:0 v derby na Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Bez trucujícího Konatého vyrukovala Sparta do derby, v němž hodlala napravit dojem z matného začátku sezóny. Letenští začali aktivně a hned ve 4. minutě měli velkou šanci. Šuralovu dělovku Fryšták vyrazil a při Marečkově dorážce se brankář Klokanů blýskl ještě lepším zákrokem.

Favorit se nicméně prosadil brzy. Gólovou akci založil agilní Vácha, ve vápně chystal pozici Zahustel, gólman Fryšták stačil míč jen vyrazit před sebe a Juliš už snadno skóroval. A po půlhodince už Sparta vedla o dva góly. Stoper Gajič trestuhodně chyboval při rozehrávce, Dočkal ho obral o míč, běžel sám na brankáře a načechraným padáčkem ho technicky přehodil.

Klokani celý první poločas prospali, letenský gólman Koubek nemusel do přestávky čelit žádné přímé střele. Ani začátek druhé půle nenasvědčoval, že by Bohemka dokázala zápas zvrátit. Šance naopak přibývali na straně Sparty, měli je Mazuch, Holzer či Dočkal, ale Fryšták ještě naděje domácích držel.

Za domácí zahrozil jen Dostál, těžko se pak mohli dočkat aspoň kontaktní trefy.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 2. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 18. Juliš, 31. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Wilczek. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Gajič, Havel - Švec (46. Šmíd), Hubínek - Čížek, Jirásek, Jeslínek (78. Mikuš) - Kuchta (63. Luts). Trenér: Koubek.
Sparta: Koubek - Mazuch (83. Holek), Kadlec, Costa - Zahustel, Dočkal, Vácha, Mareček, Holzer (85. Frýdek) - Šural, Juliš (67. Lafata). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: