Hlavní obsah

Starka přivítal Radu, vyhodil Pulpita a s ním i Rogoze

Příbram
Aktualizováno

Příbramský šéf Jaroslav Starka v pondělí dopoledne odvolal od posledního týmu prvoligové tabulky kouče Martina Pulpita a na lavičku instaloval Petra Radu, jak informoval Sport.cz jako první už v neděli. Na lavičce Příbrami skončil i kontroverzní funkcionář Roman Rogoz a trenér gólmanů Vítězslav Rejmon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada má oživit příbramské výsledky.

Článek
Fotogalerie

„Petr Rada je velice zkušený trenér. Vedl reprezentaci a několik předních českých týmů, včetně Slavie, Jablonce či Teplic. Ve fotbale působí celý život, byl vynikající hráč, má tituly s Duklou, kopal za národní mužstvo. Fotbal zná dobře ze všech stran. Jestli nás může někdo dostat z momentální krize, tak je to právě Rada," řekl pro Sport.cz a Právo Starka.

Radu prý chtěl k týmu už v minulosti. „Ale působil v předních klubech, pro nás byl nedostupný. Až angažmá v Jihlavě mi ukázalo, že ani malé kluby, jako jsme my, mu nejsou cizí. Známe se léta, náš vztah je velmi dobrý. Když jsem začal uvažovat o možnosti Pulpitova odvolání, první trenér, který mne napadl jako jeho možný nástupce, byl právě Rada," dodal.

O Krejčím neuvažoval

Spekulovalo se i o tom, že by Pulpitovým nástupcem mohl být momentálně volný Karel Krejčí, který nemá po odchodu od reprezentace angažmá, v Příbrami už působil a bydlí tady. „Karla znám samozřejmě také velmi dobře. Prožil jsem s ním krásné zápasy, když u nás působil u mládeže, ale o jeho angažování k prvnímu týmu jsem nyní neuvažoval," prozradil Starka.

S Pulpitem skončil také trenér brankářů Vítězslav Rejmon. „Nového si přivede Petr Rada. Ten si také sestaví realizační tým. Zatím v něm zůstávají dosavadní asistenti Kamil Tobiáš a Marcel Mácha. O tom všem, včetně délky Radovy smlouvy, budeme teprve jednat. Nejpodstatnější v tuto chvíli je, aby se co nejdřív seznámil s mužstvem a začal ho připravovat na důležitý nedělní zápas doma s Libercem. Nemáme žádný bod, hrozivé skóre 0:9 a je nejvyšší čas s tím něco dělat," konstatoval Starka. Podle informací Sport.cz by trenérem gólmanů měl být Tomáš Poštulka, který už v Příbrami působil.

Na lavičce už je Starkův syn Jan

V Příbrami skončil kontroverzní funkcionář Roman Rogoz. V minulosti s ním bylo spojeno několik afér, naposledy se o něm hovořilo při jarním „opileckém" průšvihu rozhodčích Jiřího Jecha a Marka Pilného při duelu se Slavií. Jestli do kabiny rozhodčích přinesl láhev alkoholu, se však nikdy neprokázalo.

„Romana jsem už na začátku ligového ročníku vyndal z lavičky jako vedoucího mužstva a instaloval jsem na ni svého syna Jana. Ten byl jmenován výkonným ředitelem klubu se širokou působností, včetně záležitostí kolem mužstva. Zůstávám prezidentem klubu, ale Honza by se měl společně s Petrem Větrovským starat o jeho chod," vysvětlil Starka starší.

Posily budou, až skončí play off Evropské ligy

Starka starší si je dobře vědom, že tým potřebuje posílit. V létě odešlo dvanáct hráčů, osm už jich přišlo. V kádru je mix zkušených borců, jako jsou Jan Rezek, Peter Trapp či nově Martin Jiránek, který odvedl při své nedělní premiéře proti Slavii perfektní výkon, a mladíci z vlastní líhně v čele s Matějem Chalušem, Martinem Kramešem, Patrikem Brandnerem a dalšími.

„Posily jsem slíbil. Nějaká jména v hlavě mám. Budeme se o nich bavit s novým trenérem. V podstatě ale čekám, jak dopadnou české kluby v evropských pohárech. Vždycky dochází k úpravám, převážně zužování kádrů. Nějací šikovní borci by k nám mohli přijít na hostování, což se dělo i v minulosti," uvedl Jaroslav Starka.

Reklama

Související témata: