Hlavní obsah

Liberec kvůli poháru ve dvou různých sestavách. Dilema to nebylo, tvrdil trenér Trpišovský

Jako den a noc se lišila sestava libereckých fotbalistů ve dvou posledních zápasech. Jedenáctka, která nastoupila v nedělním ligovém duelu s Brnem (0:0), byla naprosto odlišná od složení z předešlého vítězného pohárového klání o Evropskou ligu v kyperské Larnace (1:0). Trenér Jindřich Trpišovský měl pro rošády v podobě deseti změn konkrétní vysvětlení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš ze Slovanu Liberec po zmařené gólové šanci proti Brnu.

Článek

Řešil jste dlouho otazníky, jak poskládat tým proti Brnu?

Velké dilema to nebylo. Když jsem nás viděl, v jakém stavu jsme se vrátili z Larnaky a vzhledem k tomu, co nás čeká v odvetě, jsem měl celkem jasno. Pět lidí má menší zdravotní problémy. Folprecht laboruje s kolenem kvůli jeho přetížení. Proto bylo hlavním motivem zápasu se Zbrojovkou přání, aby se nikdo další nezranil a abychom naplnili představu, s čím půjdeme do druhého souboje s Larnakou. Ta si ligový zápas dokonce odložila. Bohužel proti Brnu brzy odstoupil zraněný Machuča s podezřením na zlomenou klíční kost. Naštěstí to snad není tak vážné. Vůch s Pokorným ještě netrénují, dávají se dohromady.

Slovan Liberec na podzim v lize ještě nevyhrál. Jste hodně zklamaný bezbrankovou remízou s Brnem?

Musím hráče pochválit za celkový výkon. Bojovali, dřeli, dali do toho maximum. Jenom jakási impotentnost nás připravila o vítězství, protože jsme chtěli tři body. První půle byla ovlivněna nezvyklým složením, chvilku jsme se hledali. Ve druhém poločase jsme nedokázali dotlačit míč do sítě. Vrcholem zmaru bylo přečíslení tři na jednoho, kdy jsme trefili jen bránícího hráče. A v hektickém závěru nás podržel reflexivním zákrokem brankář Hladký. Jinak bychom si vypili kalich hořkosti až do dna.

Co je největší slabinou vašeho mužstva?

Provází nás křeč v zakončení. Když už se do něj dostaneme, překopneme prázdnou branku nebo nevyřešíme zmíněné přečíslení.

Reklama

Související témata: