Hlavní obsah

Věřím, že jsem jedním z kandidátů, řekl zastupující trenér Hynek po remíze Dukly v Jablonci

Josef PešoutSport.czPrávo

Po nečekaném „přestupu“ trenéra Jaroslava Šilhavého z pražské Dukly do Slavie se ujal trenérského vedení fotbalistů z Julisky jeden z dosavadních asistentů Jaroslav Hynek. A premiéru v roli zastupujícího hlavního kouče v první lize si odbyl v Jablonci při remíze 1:1. Přitom mnoho nechybělo, aby si Dukla odvezla tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Hanousek z Dukly a jablonecký záložník Michal Trávník.

Článek

„To, že převezmu mužstvo po Jardovi Šilhavému, mi bylo řečeno v pondělí v den mých jedenačtyřicátých narozenin. Byl jsem pověřen vedením tréninků i s tím, že klub hledá nového trenéra. A vyhodnocují se všechny možnosti, jak dál," líčil Hynek.

S Duklou je hodně spjatý. „V klubu působím sedm let a vždycky mi šlo o jeho prospěch. Nechci spekulovat, ale věřím, že jsem jedním z kandidátů na trenérský post," uvedl dočasný kouč, který ale podle svých slov k tomu nemá žádné signály.

„Hráči po změně trenéra bojovali i za sebe. Přijeli jsme do Jablonce s odhodláním, a jak jsem se bavil s kluky, tak jsem byl přesvědčen, že do toho dají maximum. Dobrý vstup jsme korunovali vstřelenou brankou, a kdybychom i po jabloneckém vyrovnání za stavu 1:1 přidali druhý gól, mohli jsme vyhrát. Ale musíme brát i bod," přemítal Hynek.

V sestavě Dukly došlo k jedné zásadní změně. „Zraněného Jakuba Podaného na levé straně obrany nahradil Dominik Preisler. Jednak Podaného výkony nebyly v poslední době optimální a přemýšleli jsme o dotyčném zásahu do složení defenzivy už dříve. Preisler dokázal, že si místo zaslouží a zápas odehrál v rámci možností. Nic nepokazil a počínal si srdnatě pod vedením stopera Jana Šimůnka vedle sebe," poznamenal trenér Dukly.

Považanec: Snad půjdeme nahoru

Jediný gól Dukly vstřelil záložník Jakub Považanec, který měl za sebou reprezentační sraz s týmem Slovenska. „V duelu s Anglií jsem byl na lavičce náhradníků. A po návratu do klubu jsem se soustředil na zápas v Jablonci. Získali jsme pátý bod v lize a snad půjdeme výkonnostně nahoru," mínil klíčový muž pražského celku.

Rozpaky - už poněkolikáté panovaly na jablonecké straně. Nezáživný herní projev rozladil i diváky v hledišti, odkud se ozýval pískot.

„Rád bych mluvil o tom, kolik jsme měli šancí a kolik osobních soubojů jsme vyhráli. Jenže moje hodnocení je méně pozitivní. Utrpěli jsme remízu, která je vzhledem ke špatné hře naším vítězstvím," trpce konstatoval trenér Zdenko Frťala. „Soupeř měl spoustu nebezpečných situací a problémy nám dělalo skoro všechno. Neprohráli jsme, ale za výkon se musíme omluvit," byl si kouč vědom nedostatků mužstva.

Reklama

Související témata: