Hlavní obsah

Já už budu hodný, slibuje Konaté a omlouvá se fanouškům i spoluhráčům

Praha
Aktualizováno

Trucoval, narazil - a nakonec se omluvil. Tím však ještě příběh afrického rebela neskončil. Tiémoko Konaté si chtěl vyvzdorovat odchod, přestal chodit na trénink a vedení fotbalové Sparty ho vyřadilo z áčka do juniorky. Hráč z Pobřeží slonoviny teď vysvětluje své podivné jednání psychickým i fyzickým vyčerpáním. Otázkou je, co na to klub. Třeba kouč Ščasný minulý týden avizoval, že si Konatého návrat do sestavy neumí představit...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Tiémoko Konaté do prvního týmu Sparty...?

Článek

Projevila o něj zájem Steaua Bukurešť a začal trucovat, přestal dokonce chodit na trénink. Svého však nedosáhl, a tak zařadil zpátečku.

„Chci vysvětlit, proč jsem mlčel a proč jsem tři dny nebyl na tréninku. Byl jsem fyzicky a mentálně vyčerpaný. Chci se omluvit fanouškům i spoluhráčům. Doufám, že si znovu najdu cestu do vašich srdcí," napsal teď šestadvacetiletý záložník Tiémoko Konaté na svém facebookovém profilu.

Sparta se pokusila o rošádu. Měla zájem o alžírského útočníka Hamrounu a jako kompenzaci nabízela Steaue právě Konatého. Jenže Alžířan zamířil z Bukurešti do Kataru, Rumuni si pořídili jiného hráče a jejich zájem o Konatého rychle opadl.

Použil spoustu nepravd, vadí Ščasnému

Letenští stáli na svém, nedali si žádný termín, do kdy chtějí mít o zlobivém Afričanovi jasno. „V tomto případě jde o to, kdy bude mít jasno on. Má tady smlouvu ještě na dva roky..." zdůraznil minulý týden člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Trenér Zdeněk Ščasný byl ještě přísnější. „V tuhle chvíli si jeho návrat do týmu neumím představit. Jsou věci, které se dají překousnout, pochopit a odpustit, protože člověk udělá v životě chyby. Ale při zdůvodňování, proč chce rozvázat smlouvu, byla použita ze strany Konatého a jeho agenta spousta nepravd. Dovedu si představit jeho odchod z klubu, ale není na něj nabídka," poukázal kouč v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Otázkou je, jaká bude reakce vedení nyní, když se hříšník veřejně omluvil. Na klubovém webu už Sparta sice Konatého přesunula do kádru juniorky, na soupisce prvního týmu pro Evropskou ligu ho ovšem nadále ponechala.

Z toho se dá soudit, že cesta zpátky pro Konatého nejspíš přece jen existuje.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články