Hlavní obsah

Ligové milníky: Nejdřív porazil Slavii, potom Rosický vydělal Spartě půl miliardy

Praha

Šestnáct let působil v zahraničí, na svůj poslední zápas před odchodem do Dortmundu ale nikdy nezapomněl. „Jak bych mohl! To jsme přece rozsekali Slavii 3:1,“ připomínal Malý Mozart při svém nedávném návratu na Letnou. Právě poslednímu derby s Tomášem Rosickým v prosinci 2000 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Nastoupí proti sešívaným i v neděli...?

Poslední derby s RosickýmVideo: ePojisteni.cz liga

 
Článek

Musel tušit, že 1. prosince 2000 nastupuje k nadlouho poslednímu zápasu za Spartu. Čestná tribuna na Strahově byla plná skautů, kteří měli oči jen pro dvacetiletý zázrak. A rozhodně nebyli zklamaní.

Slavia šla sice Kukovým gólem do vedení, potom ale právě Tomáš Rosický zavelel ke zteči a ukázal, že všechny převyšuje o třídu. Nejprve po sóle trefil tyč, pak založil akci, po níž Martin Hašek vyrovnal. A po vyloučení Karla Rady dirigoval Rosický obrat na 3:1.

Mohl tak s klidným svědomím předat štafetu svým nástupcům a za půl miliardy korun přestoupit do Borussie Dortmund.

Šilhavý: Ať si raději počká na jindy...

Teď je Rosický zpátky, a pokud bude fit, může znovu ozdobit bitvu o Prahu.

„Tomáš má velkou kvalitu. A pokud nastoupí, pozvedne úroveň derby o několik levelů výš. Z pohledu trenéra soupeře však musím říci, ať si raději počká na jindy. Síla Sparty by s ním samozřejmě stoupla," culí se kouč červenobílých Jaroslav Šilhavý.

„Derby pochopitelně patří k velkým zápasům, kdy bychom Tomáše hodně potřebovali," nechává si jeho protějšek Zdeněk Ščasný pro sebe, zda už Rosického nasadí.

Zápas 8. ligového kola Sparta - Slavia se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: