Hlavní obsah

Českému fotbalu chybějí tvořiví hráči typu Rosického či Dočkala, žehrá bývalý kouč reprezentace

Praha

Sám popsal, že po odchodu od české reprezentace se cítil vyhořelý. Během oddechového času, který si naordinoval, však zase získal energii a chuť trénovat. Michal Bílek vede fotbalisty Jihlavy a v neděli se s nimi představil na Spartě, kde sbíral tituly jako její hráč i kouč. Návrat to však byl neslavný, Vysočina zůstává po první třetině ligy jediným týmem, který ještě nevyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Michal Bílek během zápasu na Letné.

Článek
Fotogalerie

Jeho snahou je teď především záchrana Jihlavy v nejvyšší soutěži. Když tedy byl vyzván otázkou, jak moc mu chybí mezinárodní fotbal, do odpovědi se mu moc nechtělo. Pak přece jen jeden postřeh vypíchl.

„I když jsem netrénoval, dění v českém fotbale jsem samozřejmě dál pečlivě sledoval. Chybí mi hráči jako Rosický. Tomáš je výjimečný, ale na mysli mám podobné tvořivé typy. S vynikající kopací technikou a myšlením. Třeba jako Sparta má Bořka Dočkala, který umí dát balón přesně tam, kam chce. Dřív bylo takových hráčů víc, takoví nám teď chybějí," poukazuje Michal Bílek.

Není proto divu, že když po čase znovu dorazil na Letnou, v první řadě po svých chlapcích požadoval, aby se Dočkal nedostal do hry.

Nejsou v pohodě, pokuty nezabraly

Marně, výsledkem byla hladká výhra 3:0 domácích. „Něco jsem na Spartě prožil a vždy se sem těšil. Pocity po takovém zápase ale mám hodně špatné," netají. „Bylo vidět, že nejsme v pohodě. Sparta vyhrála naprosto zaslouženě, měla i další šance. My jsme jí vzdorovali asi 25 minut, jinak jsme ale celý zápas špatně drželi míč, takže velké zklamání..."

Situace Jihlavy už je kritická. Na záchranu momentálně ztrácí pět bodů.

„Řekl jsem hráčům v kabině, že pro nás začíná období, které rozhodne o všem. Hlavně doma musíme bodovat. Věřím, že se někteří kluci uzdraví a pomohou nám. Už páteční domácí duel s Duklou je pro nás nesmírně důležitý," přemítá kouč.

Během reprezentační přestávky už vedení Vysočiny dokonce sáhlo k finančním sankcím vůči hráčům i realizačnímu týmu. Jaký to mělo efekt?

„To si necháme pro sebe, je to interní věc," odmítá Bílek reagovat.

Udrží se fotbalisté Jihlavy v nejvyšší soutěži?
Ano
24,8 %
Ne
75,2 %
Celkem hlasovalo 1818 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články