Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 1:1Ani ve vršovickém derby Slavia neprohrála, remíza s Klokany je však pro ni ztrátou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šmíd 0 : 1
13. Škoda 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Ani v devátém zápase pod vedením trenéra Šilhavého sice Slavia neprohrála, domácí remíza ve vršovickém derby je však pro ni ztrátou. V duelu 13. ligového kola měla sice herně navrch, pálila mnohem častěji než Klokani, kromě gólu trefila ještě tyč a měla další dvě obrovské šance, ale na vedoucí branku Šmída dokázala odpovědět jen gólem Škody, takže body se v Edenu dělily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda oslavuje gól na 1:1 během utkání s Bohemians 1905.

Článek

Ještě že domácí kanonýr Milan Škoda dostal před vršovickým derby sešívaný dres s číslicí 200 na zádech mající mu připomínat dvoustý zápas ve slávistických barvách. Jubileum ho totiž nabudilo natolik, že zahnal rozpaky, které na domácí tým po rychle inkasovaném gólu dopadaly.

Už po čtyřech minutách totiž Klokani vedli, neboť po trestném kopu dokázal Marešovu střelu Pavlenka jen vyrazit, takže pro Šmída nepředstavovalo sebemenší problém trefit úplně prázdnou bránu. Pro Bohemians povzbuzení, pro Slavii zásah do režie, který nepředpokládala. Však také znervózněla, a kdyby vzápětí nevytáhl Pavlenka povedenou střelu Lutse nad břevno, kdo ví, jak by se zápas dál vyvíjel.

Naštěstí pro ni byl Škoda plný chuti oslavit jubileum gólem, což se mu záhy skutečně povedlo. Kapitán Krch ho hlídal až příliš nedůrazně, takže Škoda si udělal tělem místo a krásnou ránou z otočky skóre srovnal.

Úvodní přestřelka malému pražskému derby prospěla, takže v Edenu se hrál zajímavý duel, v němž s ubíhajícími minutami měla navrch Slavia, zatímco Klokani hrozili rychlými a hodně nebezpečnými výpady. Šance Krcha šest minut před přestávkou toho byla dokladem.

I po změně stran se snažili domácí o kombinační přímočarý fotbal, ale naráželi na zformované zadní řady Bohemians. Barák sice ukázal spoluhráčům, jak je překonat,  jeho střela z dálky ale orazítkovala tyč a Zmrhal si s odraženým míčem nevěděl rady.

A protože obrovskou šanci Baráka vytáhl Budinský na roh a Mešanovič hlavičkoval ve stejně velké příležitosti mimo, body se v Edenu nakonec dělily.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Branky: 13. Škoda - 4. Šmíd. Rozhodčí: Jílek - Koval, Kotalík. ŽK: Barák, Bořil  - Luts, Jirásek, Hašek. Diváci: 11 753.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Ngadeu - Mihalík (72. Van Kessel), Hušbauer, Barák, Zmrhal (61. Mešanovič) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Bohemians: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Švec (89. Gajič) - Hašek, Mašek, Jirásek (73. Jindřišek), Luts (90.Berger) - Holenda. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: