Hlavní obsah

Kouč Slavie Šilhavý věnoval vítězství zemřelému otci. Poslal jsem mu ho tam nahoru, říkal dojatě

Zlín

Po sparťanské Letné vyplenili v podzimní derniéře i tu zlínskou. Fotbalisté Slavie rozstříleli v přímém souboji o druhou příčku prvoligové tabulky třetí Moravany hladce 4:0. Pod koučem Šilhavým nepoznali ani podvanácté v řadě přemožitele.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý při utkání ve Zlíně.

Článek

„Zápas ale nebyl zdaleka tak jednoznačný, jak napovídá výsledek. Ten je pro Zlíňany hodně krutý. Za stavu 1:0 jsme přenechali iniciativu domácím, avšak brankář Pavlenka nás naštěstí podržel. A pak jsme byli mnohem produktivnější v koncovce. Za předvedený výkon musím klukům poděkovat," tvrdil slávistický kouč Jaroslav Šilhavý, jenž věnoval důležité vítězství svému ve čtvrtek zemřelému otci. „Poslal jsem ho tatínkovi tam nahoru," říkal dojatě.

Dvěma góly se na triumfu Pražanů podílel reprezentační útočník Milan Škoda. Nejprve se trefil z penalty a osm minut před přestávkou parádně přeloboval technickou střelou brankáře Dostála. „Zůstal jsem na okamžik nepokrytý, hned mě napadlo, že zkusím gólmana přehodit. Závěr první půle nám naštěstí vyšel, předtím jsme po naší první brance trochu přestali hrát. Naštěstí nás za to Zlín nepotrestal," oddechl si Škoda, který má v této sezóně na kontě už osm gólů a na dvě branky se dotáhl na brněnského bratra Michala, jenž tabulku ligových kanonýrů vede.

Zlíňané, kteří dosud byli největším překvapením soutěže, poslední dvě utkání před svými fandy nezvládli. Přesto mají za sebou nejlepší podzim v novodobé historii. „Hrozně mě štve, že jsme slávistům nevstřelili ani gól. Střetnutí se lámalo za stavu 1:0 pro hosty, veliká škoda, že Holík ze dvou tutovek nesrovnal. Slavia ale uspěla zaslouženě, celoplošnou agresivní hrou nám dělala značné problémy," uznal trenér Bohumil Páník, jemuž před utkáním poblahopřáli zlínští funkcionáři k šedesátým narozeninám, které oslaví poslední den v roce. Po posledním podzimním duelu však žádný důvod k jásotu neměl.

Mohl za to i záložník Zlína Lukáš Holík, který v první půli zahodil dvě tutovky. „Měl jsem gól na noze i na hlavě. Kdybych proměnil, mohli jsme vést a utkání by se zřejmě vyvíjelo jinak. Byl to hrozný poločas," ulevoval si Holík. Jeho mužstvo se i po změně stran snažilo ze všech sil zkorigovat výsledek. „Prali jsme se, ale bohužel jsme nedokázali dát gól, který by nás vrátil zpátky do zápasu," litoval.

Reklama

Související témata: