Hlavní obsah

Svoboda smeká před torzem, které drží prapor. Ani do Milána nepoletí Sparta na výlet

Když minutu před koncem inkasovali kontaktní gól, trochu se orosili. Tři body si už ale fotbalisté Sparty v posledním podzimním ligovém kole pohlídali a povinnou výhru nad Teplicemi (2:1) udrželi. „Jsme rádi, že jsme se přiblížili týmům vpředu,“ kvituje trenér Zdeněk Svoboda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Svoboda během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Letenští přezimují třetí tři body za druhou Slavií, na vedoucí Plzeň pak budou ztrácet čtyři, pět nebo sedm bodů - podle toho, jak Viktoria uspěje večer v Ďolíčku.

„Všichni víme, že jsme se celý podzim prali se spoustou zranění. Chci smeknout před hráči, kteří zůstali zdraví a drželi prapor. Díky nim jsme tam, kde jsme," poukazuje kouč Zdeněk Svoboda, který je v závěru podzimu pověřen vedením týmu.

Tradice zůstala zachována, Teplice vyhrály jediný z posledních 13 vzájemných ligových zápasů. „Začátek byl z obou stran hodně opatrný. Pomohli jsme si standardkou. Druhý poločas jsme začali pasivněji, ale paradoxně to vedlo k rychlému přechodu do útoku a Lafata nám zajistil vítězství. Jen škoda inkasovaného gólu v závěru, ještě jsme si zápas trochu zkomplikovali," hodnotí duel.

Marodka se trochu vyprazdňuje

Až na samém konci podzimu se početná marodka trochu vyprazdňuje. Po dvou měsících zase mohl nastoupit Čermák, jako střídající hráči do utkání zasáhli i Sáček a Zahustel.

„Jsme rádi za každého, kdo se uzdraví. Čermák podal po dlouhé pauze dobrý výkon, Sáček taky dobře naskočil. Věřím, že na Inter už budou velmi dobře připraveni," avizuje Svoboda.

Pražanům totiž podzim ještě nekončí. Ve čtvrtek nastoupí v Miláně, postup do jarní části Evropské ligy už mají jistý.

„Zápas s Interem je pro nás vrchol podzimu. Rozhodně neuvažujeme, že bychom tam chtěli někoho šetřit. Zdravotní stav hráčů stejně budeme řešit až začátkem příštího týdne. Do Milána nejedeme na výlet. Je to utkání v pohárové Evropě, chceme ho odehrát v co nejlepším složení," ujišťuje Svoboda.

Reklama

Související témata: