Hlavní obsah

Blšany pomalu míří do propasti

BLŠANY

Černá mračna se stahují nad fotbalovými Blšany. Tým ze severočeské vsi totiž postihl další herní i výsledkový kolaps v domácím zápase s Olomoucí (0:2). Sestupová hrozba je zase o kus větší.

Článek

"V případě vítězství jsme se mohli posunout na čtrnácté místo, ale nezvládli jsme to. Ze zbývajících čtyř kol musíme třikrát vyhrát, což bude hodně těžké," soukal ze sebe blšanský útočník Tomáš Pešír po duelu s Hanáky, který nedohrál kvůli vyloučení. "Žlutou kartu v první půli jsem dostal oprávněně za protesty. Co se týče červené bez druhého napomenutí, tu jsem vůbec nečekal. Protihráče jsem kopl určitě nepříjemně, ale žádný úmysl v tom nebyl," pokrčil rameny forvard.

Připouští si absenci ve středečním zápase v Teplicích? "Červená karta bez předchozího napomenutí znamená automaticky stop na jeden zápas pro všechny hráče kromě Slavie, jejíž obránce Dosoudil za stejný přestupek dostal jen podmínku. Myslím, že disciplinární komise k nám tak solidární nebude," tvrdil Pešír.

Střelecká nemohoucnost

Rozpaky a chmury ze složité situace mužstva netají ani ostatní blšanští hráči. "Na dno tabulky jsme se propadli vinou nepovedených zápasů s Mostem, v Příbrami, s Ostravou a v Brně," mínil útočník Michal Polodna, který svým gólem do sítě Mladé Boleslavi zařídil dosud jediné vítězství Blšan v jarní části.

"Jeden dobrý výsledek nestačí. Doplácíme na střeleckou nemohoucnost, křeč a nervozitu mladších hráčů. Logickým vyústěním je pak podrážděnost a chybí nám i herní kvalita. Ve středové řadě nastupuje pět mladíků a těžko po nich chtít, aby tvořili hru," vyjmenoval Polodna hlavní neduhy současného kádru.

Je tým v krizi? "Neřekl bych, že je to krize, jen důsledek neustálého oslabování kádru. Každý půlrok se prodávali hráči a vždycky to šlo nějak zacelit. Letos už ne. Srážejí nás i častá vyloučení a tresty za karty. Rozhodčí nám taky nešli moc na ruku," uvažoval útočník.

Sám v zimě rovněž pomýšlel na odchod. "Ale zůstal jsem tady kvůli trenéru Bílkovi s vírou, že ligu zachráníme. Bude to obtížné, ale zkusíme se ještě oklepat. Každý stejně hrajeme sám za sebe, abychom si našli angažmá. Při nalomené psychice však nelze čekat zázraky," zdůraznil Polodna.

Reklama

Související témata: