Hlavní obsah

Sparta mě sledovala dlouho, libuje si Rumun s českým slovníkem. Uvítal ho Rosický

Praha

Uvítán byl na nejvyšší úrovni. Jakmile se zjevil na Letné, v ústrety mu vyšel Tomáš Rosický. „Potkali jsme se v kabině. Tomáš mě mile přivítal a podpořil mě. Říkal, že mi rád pomůže se vším, co budu potřebovat,“ považuje si třiadvacetiletý rumunský obránce Bogdan Vatajelu, který se stal posilou fotbalové Sparty.

Foto: sparta.cz

Rumunský obránce Bogdan Vatajelu je novou posilou Sparty.

Článek

Ještě večer se vrací zpátky do Rumunska, protože během úterý stihl v Praze všechno, co potřeboval. Zdravotní testy, podpis smlouvy a administrativní náležitosti přestupu z Craiovy do Sparty. A setkání s Tomášem Rosickým, který se v rámci individuálního plánu i po svátcích připravuje na stadiónu, bylo pro mladého Rumuna prvním zážitkem.

„Když jsem se poprvé dozvěděl o zájmu Sparty, díval jsem se na soupisku, protože jsem neznal všechny hráče. Uviděl jsem, že je tady i Tomáš a je to velká čest být v jednom s týmu s hráčem, jako je on," cení si Bogdan Vatajelu v rozhovoru pro sparta.cz. „Myslím, že se od něj můžu naučit hodně věcí. Je to skvělý vzor pro mladé hráče ať už ve Spartě, nebo jinde, protože hrál za Arsenal deset let, pokud se nepletu."

Stěhování do nové země je vzrušující

Obránce považuje přestup za krok vpřed a vyhlašuje, že chce s novým klubem získat mistrovský titul.

„Sparta mě chtěla ze všech nejvíc a jako jediná se na mě do Rumunska několikrát přijela podívat. Sledovala mě poměrně dlouho. Pro mě byla první a jedinou volbou. Jsem moc rád, že přicházím právě sem," libuje si Vatajelu.

Zatím působil jen doma, teď se vydává na první zahraniční angažmá. „Stěhování do nového města a země je vzrušující. V Praze začne má nová životní etapa. Těším se, až poznám také nové spoluhráče, doufám, že mě dobře přijmou mezi sebe."

Aby se dobře domluvil, bude se učit česky. „Určitě se o to pokusím. Už jsem si stihl koupit slovník, tak se do toho pustím," slibuje Vatajelu na klubovém webu.

Reklama

Související témata: