Hlavní obsah

Hubník z naděje na třetí ligový primát v řadě vědu nedělá. Každý titul je hezký, říká plzeňský kapitán

Plzeň

Dva tituly v posledních dvou sezónách s Plzní získal, na konci tohoto ročníku může kapitán Viktorie Roman Hubník završit mistrovský hattrick. Úspěch by to byl určitě výjimečný, protože na tuzemské fotbalové scéně se už patnáct let něco podobného nikomu nepovedlo. Naposledy totiž získala tří tituly v řadě pražská Sparta v roce 2001. „Láká mě každý titul. Jedno, zda jde o první, nebo jestli bychom jeho ziskem zkompletovali hattrick,“ nepovažoval by Hubník třetí korunovaci v řadě za něco až tak zvláštního.

Foto: Sport.cz

Kapitán Roman Hubník velí zimní přípravě.

Článek

V předchozích sezónách se odvíjel boj o titul jako přes kopírák, neboť byl jen v režii Plzně a Sparty, přičemž Pražané končili v roli těch věčně druhých. Letošní klání by mohlo být mnohem zajímavější, protože se do něho dlouhou šňůrou bez prohry přihlásila i Slavia.

Po podzimu trůní v tabulce na druhé příčce, teď navíc nakupuje ve velkém, jen aby naplnila plán vyhlášený svým šéfem, jímž je pochopitelně titul.

„V panující konstelaci bude pochopitelně naším největším soupeřem Slavia, podle bodových zisků zcela jednoznačně. Počítat ale musíme i se Spartou, s níž bojujeme o titul rok co rok. Na podzim se musela vyrovnávat se spoustou zranění, přesto prokázala svou sílu," připouští plzeňský kapitán Roman Hubník, že boj o primát bude nejspíše mnohem vyrovnanější a dramatičtější, než v minulých sezónách.

„Pro fanoušky a ligu vůbec je jen dobře, že se Slavia po letech vrátila do boje o titul. Soutěži to prospívá, je atraktivnější. Nám je jedno, zda budeme o primát bojovat s jedním, dvěma či třemi soupeři, protože se stejně musíme soustředit jen sami na sebe. Jedině tak můžeme věřit, že to budeme my, kdo bude po skočení ligy zvedat nad hlavu mistrovský pohár," má jasno dvaatřicetiletý stoper.

Pochopitelně, Plzni po podzimu nahrává první příčka, jednobodový náskok na Slavii a čtyřbodový na Spartu a hlavně zápas, který má k dobru. „Hodně důležitý bude už začátek jara. Oba pražské celky hodně posilovaly, ale podle mých zkušeností není nic jednoduchého zvládnout tolik zahraničních fotbalistů v kádru. Vytváří se různé skupinky, což nemusí dělat dobrotu. Sám jsem to zažíval v Rusku i v Německu. Uvidíme, jak si s tím poradí ve Slavii," připomínal Hubník své štace v FK Moskva a Hertě Berlín.

Plzeň si na rozdíl od pražských soupeřů počínala při zimních nákupech velice skromně, neboť přivedla jen slovinského obránce Janžu, podle kapitána Viktorie se však o žádný handicap nejedná.

„Po podzimu jsme v tabulce první, takže náš kádr je hodně silný, i kdyby nepřišel nikdo další. Na jaře uděláme všechno proto, abychom první zůstali, ale samozřejmě se může stát cokoli," věří Roman Hubník, že obhájce titulu je schopen mistrovský hattrick završit

Reklama

Související témata: