Hlavní obsah

Jablonec - Varnsdorf 2:2Nová posila se trefila, přesto Jablonec druholigového soupeře nezdolal

Aktualizováno

S jedním mohou být spokojeni. Posila ze Slovácka se i v druhém utkání zimní přípravy trefila. Ani gól Jaroslava Diviše ovšem fotbalistům Jablonce k výhře nestačil a v Mladé Boleslavi v duelu Tipsport ligy s druholigovým Varnsdorfem jen remizovali 2:2. Ve Frýdku-Místku pak Vítkovice porazily polský tým Bielsko-Biala 4:2. V přípravných zápasech uspěly Mladá Boleslav a Karviná, Jihlava remizovala se Znojmem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Antonín Rosa z Jihlavy (v pozadí) a Jan Javůrek ze Znojma.

Článek

Jablonec je po podzimu desátý a na jaře se chce posunout v prvoligové tabulce výš. Pomoci mu má i Jaroslav Diviš, posila ze Slovácka. Třicetiletý ofenzivní záložník či útočník si vybral Jablonec i proto, že odtamtud pochází jeho manželka.

„Je to především rychlostní typ hráče. Má čich na góly a umí je střílet i připravovat," avizuje trenér Zdeněk Klucký.

A Diviš zatím očekávání plní. Trefil se jak v úvodním přátelském duelu proti Mšenu (10:0), tak v úvodní turnajové partii s Varnsdorfem (2:2).

Klucký měl k dispozici pouze tři hráče na střídání a zbytek kádru trénoval. Varnsdorf vedl trenér Zdenko Frťala, který do říjnového odchodu působil právě v Jablonci.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Mladá Boleslav):
FK Jablonec - Varnsdorf 2:2 (1:2)
Branky: 30. Mihálik, 48. Diviš - 2. Neuberg, 42. Fotr.
Jablonec: Hrubý - Masopust, Beneš (56. Končal), Hübschman, Pernica - V. Kubista, Pospíšil - Diviš, Mihálik, Hanousek - Tecl. Trenér: Klucký.
Skupina D (Frýdek-Místek):
Vítkovice - Bielsko-Biala 4:2 (2:2)
Přípravná fotbalová utkání:
FK Mladá Boleslav - Olympia Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 52. Jánoš.
Ml. Boleslav - I. poločas: Vejmola - Křapka, Hůlka, Da Silva, Keresteš - Takács - Vukadinovič, Matějovský, Valenta, Nečas - Klobása.
II. poločas: Šeda - Jánoš, Kúdela, Král, Fleišman - Takács - Přikryl, Mareš, Magera, Kalabiška - Chramosta. Trenér: Svědík.
Vysočina Jihlava - Znojmo 3:3 (1:1)
Branky: 7. Ikaunieks, 54. Rabušic, 76. Záviška - 25. Šamánek, 58. Teplý, 81. Kirschner.
Jihlava - I. poločas: Rakovan - Tlustý, Vedral, Rosa, Nový - Vaculík, Vitásek, Hronek, Novotný - Dvořák, Ikaunieks.
II. poločas: Rakovan - Kryštůfek, Krejčí, Vitásek - Fulnek, Záviška, Šulek, Batioja, Novotný - Duba, Rabušic. Trenér: Bílek.
MFK Karviná - MFK Skalica 2:1 (2:1)
Branky: 23. Hošek, 34. Puchel z pen. - 32. Ulrich.
Karviná: Pindroch (70. Ciupa) - Dressler, Plesník (46. Novák), Hošek, Eismann (46. Putyera) - Medak, Bariš - Simeunovič (46. Okleštěk), Lingr (46. Smrž), Puchel (46. Holík) - Panák (63. Sas). Trenér: Weber.
FC Písek - FK Teplice 4:4 (2:2)
Branky Teplic: 15. Krob, 43. Nivaldo, 53. Hora, 56. Vondrášek.
Teplice - I. poločas: Plachý - Strada, Baranov, Ostojič, Krob - Hyčka, Kučera, Ljevakovič, Nivaldo - Vachoušek, Potočný.
II. poločas: Plachý - Vondrášek, Baranov, Ostojič, Urma - Fillo, Kodeš, Richter, Hora - Červenka, Vaněček. Trenér: Šmejkal.
1. FC Slovácko - FK Hodonín 4:0 (1:0)
Branky: 34. Hofmann, 50. Sadílek, 52. Biolek, 74. Zajíc.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Reinberk, Rada, Hofmann, Chyla - Machalík, Kalouda, Havlík - Kunca, Kubala, Navrátil.
II. poločas: Heča - Chvátal (54. Kunca), Daníček, Břečka, Civič - Sadílek, Šumulikoski, Ťok - Biolek, Zajíc, Rezek. Trenér: Levý.

Reklama