Hlavní obsah

Kdepak Zlín, mladého slovenského brankáře získala Dukla

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Dukla angažovala slovenského brankáře a mládežnického reprezentanta Matúše Hrušku z Myjavy. Po záložníkovi Frederiku Bilovském je tak druhým hráčem, který na Julisku přichází ze Spartaku Myjava, který po podzimní části sezóny odešel z nejvyšší slovenské soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený brankář Dukly Praha Filip Rada dostal na Julisce nového kolegu.

Článek

Pražané trochu převezli Zlín, kde byl mladý gólman na testech. Po čtyřech dnech se ovšem sbalil a zamířil do Prahy. Dvaadvacetiletý Matúš Hruška podepsal v Dukle smlouvu na tři roky do prosince 2019.

S fotbalem začínal v Žilině, odkud v mládežnických letech odešel na hostování do Púchova, kam v roce 2010 přestoupil. Hostoval v Senici a později v Myjavě, kam v létě 2015 přestoupil.

„Matúš Hruška je součástí slovenské reprezentace do 21 let a stabilně chytal slovenskou ligu v Myjavě. Podepsal smlouvu na tři roky, což nám dává možnost s ním dlouhodobě pracovat tak, aby si postupně zvykl na náš herní styl s prvky, které v jeho předchozích působištích chyběly. Věřím, že s Filipem Radou vytvoří pracovitou a respektující se dvojici. Myslím, že od Radiče se může těmto prvkům skvěle naučit," avizuje trenér Jaroslav Hynek.

Reklama

Související témata: