Hlavní obsah

Sparta - Ružomberok 5:0Letenští našli svůj Meteor. Navrátilec Konaté zničil slovenského soupeře

Praha
Aktualizováno

Uchýlili se na jeden zápas na pražský Meteor a pro hvězdu zápasu to bylo velmi příznačné. Tiémoko Konaté se podílel hned na čtyřech gólech a fotbalisté Sparty především díky němu v posledním přípravném utkání před odletem na druhé soustředění do Španělska porazili Ružomberok vysoko 5:0. Naopak Zlín podlehl Zlatým Moravcům 1:2.

Tiémoko Konaté pomohl Spartě v přípravě porazit RužomberokVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zatím to vypadá na příběh se šťastným koncem. Záložník z Pobřeží slonoviny chtěl na začátku sezóny prchnout pryč a za závažné porušení profesionální smlouvy byl postaven mimo první tým. Zdálo se, že Tiémoko Konaté si už ve Spartě neškrtne.

Se startem zimní přípravy ovšem dostal druhou šanci a zdá se, že Letenští rozhodli prozíravě. Afričan na sebe upozornil již o víkendu proti Teplicím a úterní duel s Ružomberokem byl plně v jeho režii. Jeden gól dal, na dva nahrál a dvakrát se po faulu na něj kopala penalta. První Dočkal proměnil, druhou M. Kadlec ne.

„Dobře víme, co Timi umí a jaký je hráč. Je výborný, proto je zpátky v týmu. Jsme přesvědčeni, že nám může hodně pomoct. Může hrát na obou stranách, což zvládá velmi dobře. Takový je dnes ostatně trend," chválí navrátilce hlavní kouč Tomáš Požár.

V přiloženém videu také uvidíte, za co byl vyloučen stoper Mazuch.

Výsledky zatím nic neznamenají

Zápasy v domácích mrazech mezi dvěma soustředěními ve Španělsku zvládla Sparta hladce. Teplice porazila 4:0, druholigové Ústí 5:1 a pátý celek slovenské ligy 5:0.

„S těmito výsledky zatím nepracujeme. Ještě je brzy říkat, zda se nám podařilo týmu vštípit, jakým stylem chceme hrát. Důležité budou zápasy ve Španělsku na druhém soustředění, které by se měly hrát na dobrých terénech a na správných rozměrech hřiště. Věříme, že tam najdete tvář Sparty," poukazuje Požár.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Ružomberok 5:0 (2:0)
Branky: 26. z pen. Dočkal, 38. Juliš, 51. Konaté, 63. Karavajev, 66. Čermák.
Sparta: Koubek (46. Budinský) - Sáček, Mazuch (72. Čermák), Holek (46. M. Kadlec), Hybš (50. Vatajelu) - Konaté, Mareček (46. Havelka), Čermák (69. Dudl), Néstor (59. Mustedanagič) - Dočkal (46. Ch. Frýdek) - Juliš (46. Karavajev). Trenér: Požár.
Fastav Zlín - ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:0)
Branky: 84. Hnaníček - 76. Gešnábel, 90. Karlík.
Zlín: Dostál - Matejov, Jugas, Gajič, Kopečný - Štípek, Živulič, Traoré, Bartolomeu - V. Vukadinovič, Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: