Hlavní obsah

Do bačkor ještě ne! Kanonýr Lafata prodloužil smlouvu ve Spartě

Aktualizováno

Rojí se kolem něj mladí útočníci, pětinásobný král střelců české ligy jim však žezlo bez boje přenechat nehodlá. Pětatřicetiletý kapitán David Lafata prodloužil s fotbalovou Spartou smlouvu až do léta 2018. Klub to oznámil na svém webu. Stávající kontrakt měl nejlepšímu střelci samostatné české soutěže končit už za necelých šest měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tak se mě kluci nezbavíte... David Lafata (první zleva) ve Spartě pokračuje.

Článek

Otázky na další budoucnost nechával v poslední době otevřené. Teď je ovšem jasné, že do bačkor se mu ještě nechce. Na fotbalový důchod v rodném Olešníku má ještě času dost...

„Jsem moc rád, že budu ve Spartě ještě pokračovat a vážím si toho, že mi nabídla prodloužení smlouvy a můžu být její součástí," komentuje David Lafata podpis nové smlouvy na klubovém webu.

Kanonýr přišel na Letnou z Jablonce v lednu 2013, první smlouva zněla na 3,5 roku. Později byla prodloužena o rok do léta 2017, nyní dochází k dalšímu pokračování spolupráce mezi klubem a kanonýrem, který se už půl roku od svého příchodu stal kapitánem týmu.

Vysněné angažmá si vychutnává

„David se během svého působení na Letné nesmazatelně zapsal do historie klubu. Jsem nesmírně rád, že naše spolupráce ve Spartě bude pokračovat i v příští sezóně," pochvaluje si generální ředitel klubu Adam Kotalík.

„Říkal jsem při příchodu do Sparty, že bylo mým snem si za ni zahrát. Jak jsem byl starší a starší, tak se šance, že se to povede, snižovala. O to víc si nyní chci vychutnávat, že tu jsem. Můžu slíbit všem, že budu dělat vše pro to, aby Sparta byla úspěšná, respektive úspěšnější, než jsme byli do této chvíle," ujišťuje kapitán.

Po podzimu je Lafata s deseti góly spolu s brněnským Michalem Škodou znovu v čele tabulky ligových střelců.

Reklama

Související témata: