Hlavní obsah

Slavia - Krasnodar 2:1Pražané postrachem Rusů. Sešívaní i Dukla mají cenné skalpy silných klubů

Paralimni
Aktualizováno

Fotbalisté pražských klubů se v přípravě stali postrachem silných ruských klubů. Sparta porazila Petrohrad a v neděli dostala hned další dva následníky. Dukla v Turecku porazila pátý tým ruské ligy Těrek Groznyj 3:2 a Slavia ve Španělsku udolala čtvrtý Krasnodar 2:1. Plzeň si ve Španělsku snadno poradila s moldavskou Dacií Kišiněv 4:1. Teplice na Kypru porazily bulharský Levski Sofia 1:0, Hradec Králové v Chorvatsku podlehl Mostaru 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda oslavuje gól.

Článek

Pražané se zkrátka nemusejí Rusů bát. Slavia si připsala cennou výhru nad účastníkem jarní části Evropské ligy. Krasnodar zaskočila bleskovým nástupem, v němž se trefili Škoda a Deli. Býci už jen snížili z penalty. „Výhra nás těší, protože Krasnodar je silný soupeř. Myslím si, že i náš výkon byl diametrálně odlišný od utkání s Osijekem. Hráli jsme mnohem lépe," těší trenéra Jaroslava Šilhavého.

Dukla si pro změnu vyšlápla na Těrek Groznyj. Zápas byl až do poslední chvíle dramatický, výhru 3:2 musel českému týmu uhájit brankář Matúš Hruška, který minutu před koncem skvěle lapil penaltu. „I přesto, že už se poměrně hodně kumuluje únava, tak se nám ve všech fázích projevily mechanismy, na kterých pracujeme. V ofenzívě, v defenzívě i v přechodových fázích se nám dařily věci, na které se soustředíme. Jsem celkově spokojený i přesto, že v utkání byly poměrně divoké momenty," cení si trenér Jaroslav Hynek.

Mistrovské Plzni odřekl zápas korejský Daejeon, a tak se operativně domluvila s čtvrtým týmem moldavské ligy. Viktoria dokázala Dacii Kišiněv hladce porazit 4:1, jejími střelci byli Petržela, Hájek, Poznar a Hromada.

Teplice posílil Vošahlík

Fotbalisté Teplic na závěr soustředění na Kypru porazili bulharský tým Levski Sofia 1:0, parádní brankou v nastavení rozhodl zkušený Štěpán Vachoušek. Vítěznou premiéru v žlutomodrých barvách tak zaznamenal útočník Jan Vošahlík. K Teplicím se připojil tento týden na Kypru a je pro něj připravena smlouva na půl roku s následnou opcí.

Jan Vošahlík naposledy působil v pátém celku maďarské ligy Mezőkövesd Zsóry FC, kde na podzim zasáhl do šesti ligových a jednoho pohárového duelu. Kromě Maďarska hrál Vošahlík také rok v Kazachstánu, kde odehrál 26 utkání za Šachter Karagandy.

V české nejvyšší soutěži odehrál sedmadvacetiletý střední útočník či křídelník 186 duelů, ve kterých vstřelil šestnáct branek. "Jsem rád, že je Honza u nás v týmu. V poslední době neprožíval fotbalově zrovna příjemné období, ale věříme, že u nás se mu podaří restartovat svoji kariéru," říká trenér Daniel Šmejkal k příchodu nové tváře na klubovém webu.

Přípravná fotbalová utkání:
Kypr: FK Teplice - Levski Sofia 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Vachoušek.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera (61. Vachoušek) - Vošahlík (61. Nivaldo), Hora, Hyčka (61. Urma) - Vaněček (46. Červenka). Trenér: Šmejkal.
Chorvatsko: Zrinjski Mostar - Hradec Králové 3:1 (0:1)
Branky: 46. vlastní Bederka, 60. Kajkuk, 73. Mrkaić - 12. Žondra.
Hradec : Lindr - M. Černý, Bederka, Nosek, Mudra - Martan, Janoušek, P. Černý, Trubač - Pázler (70. Šípek), Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Turecko: Dukla Praha - Těrek Groznyj 3:2 (0:0)
Branky: 64. Holenda, 81. Olayinka, 84. z pen. Hanousek - 70. Grozav, 87. Kuzjajev.
Dukla: Hruška - Kušnír (74. Olayinka), Šimůnek (46. Štetina), Smejkal, Podaný (58. Preisler) - Hanousek, Tetour (46. Bezpalec), Brejcha (67. Edmond) - Miloševič, Holenda (79. Mustedanagič), Juroška (87. Douděra). Trenér: Hynek.
Španělsko: Slavia Praha - FK Krasnodar 2:1 (2:1)
Branky: 5. Škoda, 17. Deli – z pen. 41. Granqvist.
Slavia: Kovář - Bořil (46. Frydrych), Lüftner, Deli (62. Bílek), Flo - Souček (46. Ščuk) - Mingazov (46. Tecl), Hušbauer, Barák (62. Alvir), Zmrhal (46. Sýkora) - Škoda (46. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.
Španělsko: Viktoria Plzeň - Dacia Kišiněv 4:1 (1:0)
Branky: 6. Petržela, 54. Hájek, 63. Poznar, 68. Hromada - 65. Kablaš.
Plzeň: Sváček - Matějů (64. Řezník), Hubník (46. Hejda), Hájek, Janža (60. Limberský) - Petržela (60. Kopic), Hlavatý (64. Hromada), Hrošovský (84. Pihrt), Zeman (60. Kovařík) - Ivanschitz (64. Hořava) - Bakoš (60. Poznar). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: