Hlavní obsah

Petržela se vzepřel konci v Plzni. Po kariéře bych chtěl být kustodem, říká záložník

Benidorm

V létě vypadalo, že jeho dny v Plzni jsou sečteny. Záložník Milan Petržela spíš vysedával na lavičce, mluvilo se nahlas o jeho odchodu. Jeden z posledních mohykánů zlaté éry Viktorie se však na podzim „kousnul", vylétl znovu do základní sestavy.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský záložník Milan Petržela během soustředění.

Článek
Fotogalerie

„Před půl rokem jsem si opravdu myslel, že v Plzni končím," přiznává Petržela. „Vzpíral jsem se ale pomyšlení, že odejdu s nálepkou dědka. Chtěl jsem ještě ukázat, že i v mém věku můžu být platný. Podařilo se," dodává spokojeně 33letý záložník.

Nelámal však nic přes koleno, dělal všechno tak, jak byl zvyklý. Navíc má na něj blahodárný vliv dcerka. „Dítě změní trochu asi každého chlapa. Když se mi nepovede zápas, už to tak neprožívám. Přijdu domů, pohraju si s malou, hodím to za hlavu," tvrdí Petržela.

„Byli jsme hodně živí"

„Snažím se být s malou pořád. Po tréninku jedu domů, zatímco dřív jsem jezdil s kluky na kafíčko," culí se muž, který vyjma krátkého hostování v Augsburgu prožil v Plzni její kompletní úspěšnou éru. Z těch, kteří v letech 2008 a 2009 do Viktorie přišli, zbyl už pouze on, David Limberský a Marek Bakoš.

„Často na to vzpomínáme, tehdy nás přišlo najednou snad osm. Probíráme společné historky a tak. Byli jsme hodně živí," směje se Petržela. Naráží na to, že o kabině Viktorie se dlouhá léta tradovalo, že je specifická. „Všichni jsme byli srandisti, pořád se něco dělo. Teď už je to klidnější," podotýká Petržela, jenž se nebrání myšlence dohrát kariéru v Plzni.

„Plánuji v Plzni žít natrvalo. Třeba mi pak dá pan Šádek (pozn. - šéf Viktorie) nějakou práci v klubu. Trénovat by se mi nechtělo, říkal jsem si, že bych dělal kustoda. Člověk je zvyklý být v bandě, vymýšlet legrácky. Docela se bojím chvíle, až skončím," dodal Petržela.

To ovšem jen tak nehrozí. Smlouva v Plzni mu sice končí letos v červnu, pokud ovšem odehraje na jaře dva zápasy, dojde k jejímu prodloužení o další rok.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava