Hlavní obsah

Dobří holubi se vracejí... Šampión Bosančič znovu patří Liberci

Aktualizováno

Hodně fotbalistů přes zimu poztráceli, a tak potřebují i dobré zprávy. Poslední z nich je návrat záložníka Miloše Bosančiče. Osmadvacetiletý Srb, který Liberci pomohl v roce 2012 k mistrovskému titulu, podepsal se Slovanem smlouvu na rok a půl s opcí. Klub o tom informuje na svých internetových stránkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Bosančič z Liberce (vlevo) v souboji s Tomášem Bergrem z Dukly.

Článek

Budiž tedy návrat šampióna. Z příchodu Miloše Bosančiče má radost i Jan Nezmar, který ho ještě pamatuje jako spoluhráče. "Byl to jeden z nejtalentovanějších fotbalistů, se kterými jsem kdy hrál. Za poslední roky vyspěl lidsky i fotbalově. Věřím, že bude jedním z lídrů týmu jak na hřišti, tak i v kabině," poukazuje sportovní ředitel.

Poprvé působil Bosančič v Liberci v letech 2009-12 a v sezóně 2011/12 se výraznou měrou podílel na zisku doposud posledního ligového titulu Slovanu.

„Je to pro mě v současné chvíli nejlepší možný krok. Měl jsem sice i nějaké jiné nabídky, ale o tom se nechci bavit. Jít do Slovanu pro mě bylo prioritou," ujišťuje Bosančič. S Libercem byl od začátku zimní přípravy, smlouvu podepsal až dnes. „Dlouho jsem nehrál. Naposledy jsem nastupoval v Thajsku, ale tam skončila liga před třemi a půl měsíci. Do toho jsem měl také nějaké zdravotní problémy, takže jsem chtěl vědět, jak na tom jsem. Nechtěl jsem jen přijít do Liberce a být tu k ničemu," vysvětluje hráč s přezdívkou Boske.

Dodá týmu nadstavbu, věří Nezmar

"Získáváme hráče, který může týmu dodat nadstavbu, která nám na podzim chyběla. Musíme sladit jeho schopnosti s dovednostmi týmu tak, aby byl nejen platným, ale troufnu si říct i rozdílovým hráčem. V posledních měsících měl herní i kondiční výpadek, který ještě musí odstranit. Vidím na něm ale velikou chuť pracovat a manko smazat," líčí Nezmar.

Srbský záložník měl dost času, aby se seznámil s metodami realizačního týmu trenéra Jindřicha Trpišovského. „Je to mladý trenér, ale co je nejdůležitější, je to hlavně hrozně dobrý člověk. Ukázal, že s týmem umí udělat velmi dobré výsledky, na spolupráci s ním se těším," usmívá se Bosančič, který velmi dobře mluví česky.

Reklama

Související témata: