Hlavní obsah

Slávista Vlček: Na Boleslav bych si vsadil

Michal OsobaPrávo

Tolik smutku a pocitu křivdy jihlavský stadiónek nepamatuje. Domácí i slávisté v sobotu po výsledku 0:3 poděkovali svým věrným fanouškům a pak se trousili do kabin. Výsledky z ostatních stadiónů znamenaly, že ani jeden na svůj cíl nedosáhne - Slavia jde "jen" do předkola Poháru UEFA, Jihlava míří do druhé ligy.

Foto: Slavia Praha

Stanislav Vlček

Článek

Pár minut před koncem to vypadalo, že alespoň Pražané budou moci slavit. Zatímco domácí fanoušci při vědomí výsledku ze Sparty ironicky skandovali "Naše čistá liga", hostující kotel slavil informaci z libereckého stadiónu, kde domácí srovnali, a na tváři šéfa klubu Vladimíra Lešky na VIP tribuně se rozhostil široký úsměv. Ještě po závěrečném hvizdu se slávisté radovali, ale za chvíli na Vysočinu dorazila zpráva, že díky Kuličově brance v nastavení si boj o Ligu mistrů vyzkouší Mladá Boleslav.

"Mě to nepřekvapuje, já bych si v Liberci na dvojku vsadil všechny peníze," tvrdil vyrovnaně slávistický útočník Stanislav Vlček. V Jihlavě dal dvě branky, třetí připravil, náladu mu to však příliš nezlepšovalo. "Když bude šance z ligy odejít, půjdu. Jsem z toho znechucený," zlobil se situací v českém fotbale otrávený Vlček. "Ale měli jsme to uhrát sami," doplňoval ho obránce Matej Krajčík.

Rezavá Sparta

Jihlavští byli podobných nervů v závěru ušetřeni, byť první gól inkasovali až po hodině hry. "A po něm jsme to museli otevřít, potřebovali jsme vyhrát," vysvětloval zkušený záložník Marek Zúbek. Druhá šance na udržení ligy vzala za své kvůli výhře Plzně na Spartě. "Byli jsme připraveni na všechny varianty," smířeně říkal Zúbek. "Ale pořád věřím, že to proběhlo férově," dodal.

Domácí fanoušci v závěru utkání opakovaně děkovali trenéru Večeřovi. Jeho další budoucnost v klubu je však nejistá. "Podle mých informací by rád trénoval v zahraničí, chce si od českého fotbalu odpočinout," tlumočil jeho slova předseda klubu Zdeněk Tulis. I on těžko skousával výsledek z Letné. "Vždycky jsem měl Spartu za železnou, ale tentokrát je rezavá," prohlásil.

S jeho klubem cítili i slávisté. "Výsledek z Prahy mě štve snad ještě víc než prohra Liberce. Za Spartu cítím hanbu. Jestli je ten nahoře, tak jí to určitě vrátí," přál si útočník Vlček.

Reklama

Související témata: