Hlavní obsah

Čermákova paráda zajistila Spartě triumf v pražském derby, Duklu trable na cestě nevykolejily

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty odpověděli na úvod jarní části nejvyšší soutěže na sobotní výhry konkurentů v boji o titul Plzně a Slavie, a v rámci 17. kola porazili doma v pražském derby Bohemians 1:0. Jediný gól vstřelil ve 36. minutě parádní ranou Čermák.Ve zbylých nedělních zápasech remizovala Karviná s Mladou Boleslaví 1:1 a Dukla zvítězila 2:0 v Hradci Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák ze Sparty oslavuje svůj gól na 1:0 proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Sparta se musela oklepat ze čtvrtečního těžkého debaklu 0:4 v Rostově v Evropské lize a Bohemka se jevila jako ideální soupeř, neboť Letenští s ní v lize neprohráli už 18 zápasů a doma jen jednou v roce 1996.

Spartě nakonec k výhře 1:0 stačila parádní trefa Aleše Čermáka, který se v 36. minutě opřel do míče ze zhruba 22 metrů a míč po odrazu od břevna skončil v síti gólmana Berkovce. Bohemka mohla srovnat na začátku druhé půle, jenže Markovič v úniku na Koubka nevyzrál.

Trenérovi Martinu Svědíkovi soutěžní premiéra na mladoboleslavské lavičce nevyšla podle představ, Středočeši totiž vezou z Karviné jen bod za remízu 1:1. Domácí vedli od 73. minuty po hlavičce Budínského, o pět minut později srovnal Takács. Mladoboleslavští čekají na ligovou výhru už sedm zápasů, naposledy ji slavili 14. října na hřišti Bohemians.

Dukla v samostatné české lize s Hradcem Králové ještě ani jednou neprohrála, což platí i po desátém vzájemném zápase. Hosty nerozhodily ani problémy při cestě na zápas, když se jim porouchal autobus a do Hradce nakonec museli dorazit osobními automobily.

Pražané výhrou 2:0 navázali na vydařenou zimní přípravu, v níž neprohráli a sestupovým příčkám se vzdálili na šest bodů. Pražany poslal do vedení v 67. minutě parádním přímým kopem zpoza vápna Podaný, v nastaveném čase přidal druhý gól z brejku do prázdné branky Holenda, jelikož gólman domácích Ottmar předtím vypomáhal spoluhráčům v honbě za vyrovnáním ve velkém vápně Dukly.

Program 17. kola
Sobota
Teplice - Brno 1:1
Slovácko - Jablonec 0:0
Slavia - Jihlava 2:0
Plzeň - Příbram 1:0
Neděle
Karviná - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 73. Budínský - 78. Takács.
Hradec Králové - Dukla 0:2
Branky: 67. Podaný, 90.+3 Holenda.
Sparta - Bohemians 1:0
Branka: 36. Čermák.
Pondělí
17:00 Liberec - Zlín

Reklama