Hlavní obsah

Fanoušek má kvůli pyrotechnice půlroční zákaz vstupu na stadióny

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala fanouška za použití nedovolené pyrotechniky v utkání 17. ligového kola mezi Slavií a Jihlavou půlročním zákazem vstupu na všechny stadióny první a druhé ligy. Zároveň Petru Mezeiovi zastavila činnost na čtyři soutěžní utkání. Hráči Sparty Lužná z okresního přeboru mohla komise udělit trest proto, že je členem FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Mezei není prvním takto potrestaným fotbalistou. Disciplinární komise udělila stejný trest v prosinci také dvěma fanouškům a členům FAČR Adamu Elefantovi a Davidu Vyskočilovi za to, že použili zakázanou pyrotechniku v utkání pražské Slavie s Mladou Boleslaví.

Disciplinárka na dnešním zasedání rovněž zahájila řízení s Jabloncem a Spartou Praha kvůli vzájemnému duelu 18. ligového kola. S domácím klubem bude řešit použití nedovolené pyrotechniky fanoušky a nevhodné chování diváků, s Letenskými pak stejné dva prohřešky a navíc ještě poškození zařízení stadionu.

Za čtyři žluté karty dostali trest na nadcházející kolo příbramský Jan Rezek, Vlastimil Daníček ze Slovácka, královéhradečtí Tomáš Malinský s Pavlem Černým a zlínští Róbert Matejov s Josefem Hnaníčkem.

Reklama

Související témata:
Lužná