Hlavní obsah

Vítězný gól, ale pět stehů nad okem. Kalabiška po premiéře v Karviné stejně zářil

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Až do třetího jarního kola si posila z Mladé Boleslavi Jan Kalabiška musela počkat na premiéru v dresu Karviné. A hned týmu přinesl štěstí. Gólem v 52. minutě zařídil pro domácí první jarní výhru (1:0 nad Zlínem). „Vyšlo mi to, dal jsem gól a vyhráli jsme. I předvedený výkon nebyl vůbec špatný, měli jsme hlavně v prvním poločase docela dost šancí," komentoval Kalabiška.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Karvinský Jan Kalabiška (vpravo)

Článek

Karvinští možná překvapivě nad čtvrtým celkem tabulky dominovali a po půlhodině byli blízko vedení. Hlavičku Wágnera neuvěřitelným zákrokem zmařil Pazdera. „Viděl jsem to už v brance. V takové šanci snad ani nešlo netrefit. A najednou se tam objevila v neuvěřitelné výšce čísi noha," krčil rameny karvinský útočník. „Celou přestávku jsem seděl s rameny dole a přemýšlel nad tím, jak jsem to mohl nedat," vyprávěl Wágner. „Ale nakonec jsme ten gól dali, tak to tolik nemrzí," dodal.

A přesně opačný pohled mě na situaci zlínský Lukáš Pazdera. „Byla to velká dávka štěstí, skoro takový házenkářský gólmanský zákrok, a kdybychom tady uhráli nějaký výsledek, tak bychom na to mohli vzpomínat. Takhle to k ničemu moc nebylo," svěřoval se Pazdera.

Bezbrankový stav smazal až ve druhém poločase právě novic v karvinské sestavě Kalabiška, který v souboji o centrovaný míč přetlačil Jugase. „Úplně jsem ten balón, co tam dával Marek Janečka, neviděl. Pak se tam najednou objevil, tak jsem do toho musel jít trochu natvrdo," popisoval Kalabiška.

Stejně šel i následně do souboje s Pazderou, z něhož si oba soupeři odnesli pět stehů nad okem. „Nebyla to největší rána, co jsem kdy dostal. Otřes mozku ani jeden nemáme. Spíše to byl střet do takového špatného místa, kde se to snáz roztrhne," usmíval se po utkání čerstvě sešitý Kalabiška.

Zlín nedal gól už 450 minut

Zatímco Karviná svou jarní vítěznou premiéru okusila právě proti Zlínu. Ten, na ni čeká už dlouhých pět zápasů, ve kterých navíc nevstřelil branku. „Je to série, ale možná ji sledují více novináři, než my. Nicméně je na nás, abychom ji co nejdříve ukončili," řekl zlínský Pazdera.

Ve čtvrtém jarním kole čeká Zlín derby se Slováckem. „To je velký zápas v našem regionu, takže se máme na co těšit. Věřím, že se konečně prosadíme. Musíme ale odehrát především dopředu mnohem lepší utkání, než v Karviné," přemýšlel zlínský záložník.

V závěru čtvrtý tým tabulky domácí fotbalisty přikoval k šestnáctce a v nastavení byl i blízko remíze. Beauguela ale vychytal Laštůvka. „Zápas jsme nezvládli. To že jsme měli v posledních minutách tlak, to už tak bývá. Tým, který prohrává, se snaží to honit. Ale nedohonili jsme to," povzdychl si Pazdera.

Reklama

Související témata: