Hlavní obsah

Severní tribuna zase vybláznila Sýkoru, aby zopakoval týden starý kousek

Nejzkušenější muž v teplickém kádru to všechno spískal. Štěpán Vachoušek přišel na hřiště tři minuty před koncem, kdy Severočeši v Edenu už skoro svírali bod v náručí, jenže namísto toho, aby hru Severočechů zklidnil, vyrobil okamžitě faul. Vyzval tím vlastně domácího Sýkoru, aby zopakoval kousek, jímž před týdnem porazil Plzeň. Zase před severní tribunou, i když tentokrát nikoli z rohového, ale trestného kopu. Každopádně ho zreprízoval znamenitě. Nešťastník Vaněček si totiž srazil míč do vlastní brány!

Slavia porazila TepliceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia porazila Teplice

„Nevím, zda to byl faul a nakolik pod ním zanechal autogram Vachoušek," bral sedmatřicetiletého rutinéra v ochranu teplický kouč Daniel Šmejkal a zaštiťoval se videozáznamem, který si musí teprve prohlédnout.

Ten mu ovšem zmiňovanou pravdu jen potvrdil. „Ono to bylo dáno i tím, že jsme v druhém poločase zase útočili na bránu pod severní tribunou. Ta hráče vybičuje natolik, že i když v sobě mají poslední síly, jdou do každého souboje naplno a s veškerou odvahou. Fanoušci nás prostě k výhře dotlačí," omlouval oba teplické hráče i slávistický trenér Jaroslav Šilhavý. Samo sebou šťastný, že tribuna Sever vybláznila jeho tým před týdnem proti Plzni a v neděli v konfrontaci s Teplicemi zase.

Cennější výhra, než osm gólů Příbrami

„A že to byla těžká konfrontace. Nejnáročnější, co jsem tady zažil," přiznal domácí kouč, který na lavičce sešívaných ještě neprohrál. A to přitom své slávistické angažmá začínal před šesti měsíci. Právě proti Teplicím, kde na úvod uhrál remízu.

Teď po půl roce v Edenu k ní bylo blízko zase. Tři minuty a nějaká přidaná sudím navrch od ní obě mužstva dělily.

„O to víc je důležité, že jsme zápas zvládli. Takováto výhra je daleko cennější, než osmibranková demolice Příbrami," přidával se k Šilhavému brankář Jiří Pavlenka, který v úvodu druhé půle při šancích Filla a následné tutovce Kroba zachránil Slavii před klinickou smrtí. „Sám jsem nechápal, jak mohl Krob svou tutovku zazdít," neuměl pochopit, že teplický fotbalista doslova pohrdl vedením.

„Rozhodující moment, Kdybychom vstřelili druhou branku, pro Slavii by byl za stavu 1:2 závěr složitý," musel se nakonec teplický trenér Šmejkal konejšit alespoň tím, že jeho svěřenci sehráli v Edenu vyrovnaný zápas a byli domácím rovnocenným soupeřem.

I slávistická touha narostla

Krob v tisíciprocentní šanci selhal a tím podepsal nad svým týmem ortel, který Vaněček se Sýkorovým přispěním stvrdil.

„Ono těch standardek bylo v poslední čtvrthodině strašně moc a bylo tudíž otázkou času, kdy to tam spadne. Zvláště, když má Slavia vpředu samé vysoké hráče, které je strašně těžké ubránit," povzdechl si kapitán Severočechů Martin Fillo.

„Opakovaně se potvrdilo, že i naše touha po vítězství je větší, než bývala. Jdeme za ním a rozhodující gól do soupeřovy brány prostě dotlačíme. Však také Sýkora dostane pochvalu, že se o něj znovu zasloužil," netajil se spokojeností Šilhavý, že pod jeho vedením pokračuje úspěšné slávistické tažení už po šestnáct ligových kol.

Reklama