Hlavní obsah

Bakoš cílí na stý gól. Může ho dát tam, kde slavil jeden z titulů

Plzeň

Některé vzpomínky jsou příjemnější než jiné, tak proč na ně nenavázat. Třeba takový slovenský kanonýr Marek Bakoš má před cestou do Hradce Králové patřičný vzor. „Když jsem tam naposledy hrál za Plzeň, tak jsme vyhráli 3:0 a oslavovali titul,“ vzpomíná útočník Viktorie na poslední utkání sezóny 2012/2013. V pátečním duelu 23. kola navíc Bakoš může vstřelil jubilejní 100. gól svojí ligové kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš po vstřelené brance proti Teplicím sprintuje ke středovému kruhu.

Článek

Jednoduché počty. Tři góly během krátkého angažmá v Rusku, 34 gólů doma na Slovensku a 62 tref v české soutěži, kde od roku 2009 již zdomácněl. Dohromady 99 ligových tref v kariéře.

Slovenský kanonýr rozhodně doufá, že stovky dosáhne hned na východě Čech. „Už tak od 93. gólu mi známí, kteří sledují mou kariéru, statistiku připomínají. Já se na stý gól nějak zvlášť neupínám, ale samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi stovka podařila," líčí Marek Bakoš na klubovém webu.

Ligové góly Marka Bakoše
Púchov (Slovensko)18
Jaroslavl (Rusko)3
Ružomberok (Slovensko)16
Plzeň (Česko)44
Liberec (Česko)13
Plzeň (Česko)5
Celkem99

„Jsem samozřejmě rád, že jsem v poslední době dostal více příležitostí. Spokojenost mi trochu kalí remíza s Teplicemi. Chtěli jsme vyhrát, ale na minulé kolo nyní musíme zapomenout a připravit se na zápas s Hradcem," říká Bakoš.

Viktoria poprvé po odvolání trenéra Romana Pivarníka nastoupí pod vedením dvojice Zdeněk Bečka - Pavel Horváth. A zatímco Plzni jde o mistrovskou obhajobu, Votroci hrají o záchranu.

„Z jejich strany očekávám velké nasazení. My ale chceme vyhrát každý zápas, abychom byli stále ve hře o titul. Bude to nesmírně těžké, jako pokaždé s týmem z chvostu tabulky, ale musíme utkání zvládnout," zdůrazňuje kapitán Roman Hubník.

Zápas Hradec Králové - Plzeň se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: