Hlavní obsah

Ligové milníky: Červená pro Lafatu, pohroma pro Spartu. Brno ovládlo duel o všechno

Sezóna se pomalu blížila ke konci. Jeden hrál o záchranu, druhý o titul. Výsledek byl překvapivý. Nováček zaskočil jasného favorita, a zatímco sám získal jistotu setrvání v soutěži, poražený soupeř se loučil s mistrovskými plány. Právě výhře Brna 3:2 nad Spartou z konce ročníku 2012/13 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Zpátky v čase - Zápas o všechno

 
Článek

Květen 2013. Oběma sokům jde v prestižním duelu doslova o všechno. Zbrojovce o udržení, Spartě o titul.

Brno přestálo úvodní nápor favorita a pak samo udeřilo. Koncem prvního a na začátku druhého poločasu vstřelilo během devíti minut tři branky. Vzápětí navíc Lafata vyfasoval červenou kartu a Letenští dohrávali o deseti. V oslabení ještě snížili na rozdíl jediného gólu, tři body ovšem zůstaly v Brně. Tým Ludevíta Grmely tak oslavil jistotu záchrany a první triumf nad Spartou po pěti letech.

„Pokaždé, když přijede Sparta do Brna, je to velká událost. Naskočili jsme na ni a dali tři góly, což málokdo na stadiónu čekal. Když pak snížila, poslední minuty byly hodně dlouhé. Ale zachránili jsme se," vzpomíná s úsměvem brněnský záložník Pavel Zavadil.

Tentokrát se utkání 23. kola Sparta - Brno hraje v Praze v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: