Hlavní obsah

Lepí se na mě balóny, tím to bude, směje se plzeňský spasitel Hejda. Trefil se už popáté v sezóně

Prožívá rekordní sezónu. Vítězný gól v páteční předehrávce v Hradci Králové byl pro Lukáše Hejdu už pátým v této sezóně. Stoper Plzně jede výrazně nad plán, jeho dosavadním maximem v jednom ročníku byly dvě branky. Ač stoper, je s útočníkem Bakošem druhým nejlepším střelcem Viktorie. „Nic jsem ve své hře nezměnil. Prostě se na mě lepí balóny, tím to bude," culil se Hejda po utkání s Votroky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Lukáše Hejdy z Plzně.

Článek

Zápas pod Lízátky směřoval k bezbrankové remíze. Jinému scénáři nic nenasvědčovalo. V 81. minutě se ale Hejda pověsil do vzduchu a zatloukl hlavou do sítě centr Kopice z přímého kopu. „Postavil jsem se do ofsajdového postavení, během kopu jsem vyběhl na linii. Soupeř si mě moc nevšímal, byl jsem tam sám," uvedl Hejda.

Vítězství v Hradci bylo vydřené, to mu však radost nepokazilo. „Jsem šťastný za tři body. Samozřejmě, že bychom chtěli podat skvělý výkon a vyhrát o tři góly. Ale i těsnou výhru bereme," uvedl stoper Viktorie.

Je to už třetí zápas v řadě, kdy se Plzeň gólově prosadila až v závěru. Proč se jí nedaří prosadit se dřív? „To bychom taky rádi věděli. Prostě to teď máme tak, že zabere většinou až na konci. Ale je důležité, že nám to tam skoro vždy aspoň jednou spadne," podotkl Hejda.

Vedení Viktorie sáhlo po posledním domácím duelu s Teplicemi (2:2) k odvolání kouče Romana Pivarníka, tým převzal dosavadní asistent Zdeněk Bečka, kterému pomáhá Pavel Horváth. Jaké změny rošáda na lavičce přinesla?

„Snažili jsme se uklidnit v hlavě a hrát svůj fotbal. Na hřišti je to stejně pak na nás, hráčích," sdělil obránce s tím, že stále vyhrávat není jednoduché. I když proti Plzni stojí soupeř z opačného konce tabulky, jako nyní Hradec. „Všichni soupeři jsou na nás perfektně připravení, je to pro nás čím dál těžší," tvrdí Hejda. „Jsme ale trpěliví. Víme, že nás soupeři nevydrží dorážet celých devadesát minut, dojdou jim síly. Máme potom víc prostoru a možností se prosadit. To se potvrdilo i v Hradci," dodal 27letý stoper.

Reklama

Související témata: