Hlavní obsah

Slávista Suchý prožil sezónu snů

Radek MalinaPrávo

Sezónu jako ze snu prožil podle svých slov fotbalový obránce Marek Suchý. Teprve osmnáctiletý obránce začal na podzim pravidelně nastupovat v elitním výběru Slavie Praha. Závěr ligového ročníku kvůli zranění nestihl, ale před dovolenou se na trávníky vrátil, aby reprezentační devatenáctce pomohl k postupu na ME.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Slavie Marek Suchý.

Článek

"Nastupovat pravidelně za Slavii v první lize byl vždycky můj sen. Bylo naprosto suprové, že jsem byl součástí mužstva, které nakonec vybojovalo místo v Poháru UEFA," říká borec, jehož vysněným klubem je italský AC Milán a fotbalovým vzorem není nikdo jiný než Nesta.

Suchému radost nezkalilo ani zranění stehenního úponu, kvůli němuž prakticky dva měsíce nemohl nastupovat k zápasům. "Jen jsem s kondičním trenérem chodil do posilovny. Ale motivovalo mě, že mohu stihnout kvalifikaci reprezentace do devatenácti let," vypráví Suchý.

Ligový závěr Slavie sledoval z tribuny. "A bylo to peklo," líčí, jak prožíval třeba zápasy s Libercem či v Jihlavě. "Byl jsem pořád s týmem. I při utkáních na hřištích soupeřů," dokazuje, že ho ligový finiš pohltil.

A zatímco většina spoluhráčů ze Slavie mířila na dovolenou, Suchý úspěšně bojoval s reprezentační devatenáctkou o postup na ME. "Myslím, že jde o velký úspěch," vybavuje si zápasy se Švýcarskem a Ukrajinou, do nichž naskočil.

Aklimatizace před soustředěním

Když vstřebal postupovou radost, vyrazil s přítelkyní na týdenní dovolenou do Pece pod Sněžkou. "Byla to taková aklimatizace před týdenním tréninkovým kempem se Slavií v Krkonoších. Budeme jen jezdit na kole. Je to pěkná makačka. Ale já se na to těším. Vím, že je důležité se připravit," nebojí se horských kopců, při nichž často na adresu nejvytrvalejších borců padají vtípky o novém Armstrongovi. "Většinou jde o někoho z nás mladých. Ale na kole přece umí každý," směje se Suchý.

Do Krkonoš zamířil s oceněním za vítězství v anketě Objev sezóny. "Potěšila mě už nominace mezi tři nejlepší. Asi nikdo nehraje fotbal pro ceny, ale mám z toho obrovskou radost. Jde o nestandardní ocenění, které jen podtrhuje minulou vydařenou sezónu," lebedí si Suchý, který v nejvyšší soutěži odehrál čtyřiadvacet zápasů.

Reklama

Související témata: