Hlavní obsah

Přípravu se Spartou začali i Homola s Pospěchem

PRAHA

Zatím bez posil, ale s dvojicí navrátilců z hostování Zbyňkem Pospěchem a Jiřím Homolou zahájili dnes přípravu na novou sezonu fotbalisté Sparty Praha. Trenér Stanislav Griga bude mít k dispozici 27 hráčů, z nichž vybere po přípravě 23 fotbalistů. Až později se do přípravy zapojí trojice Jaromír Blažek, Mauro Lustrinelli a Martin Hašek, kteří jsou na mistrovství světa v Německu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Sparty

Článek

Gólman Blažek s útočníkem Lustrinellim budou mít po vyřazení české a švýcarské reprezentace ještě dovolenou, Hašek na šampionátu působí jako televizní spolukomentátor.

Pozvolna se začne připravovat i obránce Václav Drobný, který se zotavuje po operaci kotníku. "Začátek ligy nestihne, ale za tři týdny by měl začít vyklusávat. Předpokládám, že v polovině podzimu by mohl být připraven nastoupit," řekl novinářům trenér Griga.

Již v pondělí absolvovali hráči zdravotní testy. Po dvou tréninkových dnech odveze kouč fotbalisty do Františkových Lázní, kde budou Letenští nabírat fyzickou kondici. Herní soustředění absolvuje Sparta od 12. července v rakouském Klagenfurtu, kde se mimo jiné utká s Mnichovem 1860 a Neapolí.

Kadlec do Celticu asi neodejde

O Michala Kadlece má zájem Celtic Glasgow, ale jednadvacetiletý obránce zatím na odchodu není. "Jak to zatím vidím já, tak zůstane u nás. Kluby se nedohodly," uvedl Griga.

Trenér pátého týmu minulého ligového ročníku by rád do kádru ještě získal jednoho až dva kvalitní hráče. "Chtěl bych je ale co nejdříve, protože na herní soustředění chceme jet již s uzavřeným kádrem pro sezonu," řekl Griga, který má za cíl napravit nevydařenou uplynulou sezonu. "Ve Spartě musí být ty nejvyšší cíle. Myslím, že je ani nikdo nemusí říkat. V lize skončit co nejvýše a v poháru postoupit co nejdále," uvedl kouč, jehož tým čeká i start v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: