Hlavní obsah

Krutá rozlučka brněnského kapitána Zavadila: místo ovací smutek

Brno

Fanoušci Brna se už chystali, že kapitánovi Pavlu Zavadilovi připraví ovace vestoje. K připravenému střídání však nedošlo, namísto aplausu upadl stadión do šoku - z posledního útoku vstřelil plzeňský Krmenčík vítězný gól. Domácí rozlučka záložníka, který po sezóně odejde do druholigové Opavy, se změnila v tryznu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil (vpravo) odehrál proti Plzni svůj poslední ligový zápas v Brně.

Článek

„Střídání už bylo nachystané, těšil jsem se, že si tu chvíli užiju společně s fanoušky. Bohužel osud chtěl jinak, všechno se pokazilo," smutnil devětatřicetiletý Zavadil. Ovací si tak užil víc před výkopem. Šéf klubu Václav Bartoněk ho obdaroval zájezdem na středeční finále Evropské ligy mezi Ajaxem a Manchesterem United do Stockholmu. Má to svoji symboliku, ve Švédsku strávil Zavadil ve třech klubech (Mjällby, Östers, Örgryte) sedm sezón.

Lídr Zbrojovky měl obrovskou chuť rozloučit se s brněnským stánkem skalpem mistra. Nebylo mu však dopřáno ani bodu. „Mrzí mě, že jsme neudrželi alespoň remízu. Dostat gól v nastavení je špatný," povzdechl si Zavadil.

Když největší vlna smutku opadla, houf fanoušků přišel k rutinérovi a dopřál mu rozloučení se s nimi u vchodu do kabin. Záložník se fotil a rozdával podpisy. Úsměv na jeho tváři ale nevyloudili. „Je to obrovská škoda, fotbal je krutý," kroutil hlavou.

Ve Zbrojovce působí od roku 2012, patří mezi klíčové opory. Nezabrzdilo ho ani těžké zranění kolene před rokem v dubnu, kdy si v utkání v Teplicích přetrhl křížový vaz. Vrátil se ještě na konci podzimu, v jarní části nechyběl v lize ani minutu. Definitivní tečku za brněnskou kapitolou udělá v sobotu na Strahově proti Slavii. „Na Brno budu vzpomínat vždycky jenom v dobrém. Cítil jsem však, že nyní nastal pravý čas k návratu do rodné Opavy," podotkl Zavadil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články