Hlavní obsah

Sháníme hotové fotbalisty a zatím je nemáme, říká liberecký manažer Nezmar po prvním zápase

Zittau

Fotbalisté Slovanu Liberec zahájili přípravu na novou sezónu bezbrankovou remízou s německým Neugersdorfem v Zittau. Na obou týmech byla znát nerozehranost, navíc Liberečtí už nastoupili bez řady hráčů dosavadního kádru. A sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar přiznal v rozhovoru pro Sport.cz na stadiónu v německém městě, že má plnou hlavu starostí.

Foto: Josef Pešout

Sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Článek

V jakém stavu se liberecký klub nachází směrem ke skladbě týmu pro příští sezónu?

Řekl bych, že v raném stádiu. Doufám, že zdaleka ne ve finálním. Je nás málo. Zatím jsme nepřivedli hráče, které bychom chtěli. Proto nebudu momentálně situaci v kádru podrobně hodnotit.

Proti Neugersdorfu nastoupil za Liberec i Ekpai, o kterého se zajímají i jiné týmy...

Věřím, že na odchodu není.

Jakou cestou byste se rádi ubírali?

Máme jasné představy. Ale podotýkám, že se musíme pohybovat v nějakým mantinelech. A ty jsou úzké v podání Liberce. Hledáme a zvažujeme varianty, jak mužstvo doplnit. Odešlo nám osm hráčů, z toho šest ze základní sestavy. Sháníme hotové fotbalisty a zatím je nemáme.

Jaké ponaučení si berete z loňského léta, kdy jste také doplňovali tým ve velké míře až v průběhu přípravy?

Postupně jsme se přesvědčili, že kompromisy, ke kterým jsme přistoupili angažováním třeba Markoviče, Súkenníka nebo Nitrianského nevedou k úspěchu. Když od začátku děláme takové kroky, ve finále se to ukazuje jako nedobrý tah. V takovém případě je lepší do mužstva nesahat.

Jak vstřebáváte odchody slovenského reprezentačního brankáře Martina Dúbravky do Sparty, českého reprezentačního záložníka Tomáše Součka po hostování do Slavie a útočníka Milana Baroše do Baníku Ostrava?

Odešla nám osa týmu, a pokud ji nenahradíme, budeme mít problémy. Ale těmto ztrátám nešlo zabránit. Karty byly jasně rozdány. Dúbravka přišel v pozici, že nám pomůže a my pomůžeme jemu vrátit se zpátky ke kvalitnímu angažmá. A nebylo v našich silách tak špičkového gólmana udržet. U Součka šlo o půlroční hostování, což jsme věděli. A Tomáš potvrdil kvality a dostal se i do reprezentačního áčka. U Baryho záleželo na tom, jak se rozhodne. Vyhrálo u něj srdce, tak to musíme akceptovat a chápat.

Kádr opustil i záložník Egon Vůch.

Svoje si odvedl. Pomohl nám do Evropské ligy a v ní získat body i peníze. Takže jeho angažmá účel splnilo. Uměli jsme si ale představit, že udrží stabilní formu a pomůže nám víc i v ligové soutěži a bude víc vidět. Mohli jsme si ho koupit, ale stál by tolik peněz, že je můžeme případně investovat do jiných hráčů.

V Liberci našli postupně uplatnění Marek Bakoš a po něm Milan Baroš. Máte vysněné další jméno?

Získat takové hráče se nepodaří každý rok. Škoda, že tyto osobnosti už ve Slovanu nejsou. To je prostě realita. Uvidíme, jestli citelné odchody z letošního léta nahradíme. Pokud ne, musíme upravit ambice s tím, že těžko můžeme pomýšlet na poháry. Když kádr vhodně doplníme, pak by se dalo uvažovat o jiných ambicích.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články